Як шотландський хокейний клуб допомагає українцям
Як шотландський хокейний клуб допомагає українцям

Як шотландський хокейний клуб допомагає українцям

Джерело - Чемпіон.

Хокейний клуб із Глазго, який виступає в Елітній хокейній лізі (EIHL), днями зробив чергову акцію для українців — надав можливість безплатно відвідати  шотландське дербі Glasgow Clan v Dundee Stars. На Braehead Arena був аншлаг і святкова хокейна атмосфера. 

Ще з весни 2022 року Glasgow Clan активно підтримує українських біженців. За цей час клуб надав нашим землякам, які зараз тимчасово проживають у Шотландії, сотні компліментарних квитків. Окрема історія — це тренування на Braehead Arena з Glasgow Clan двох юних українських хокеїстів — 14-річного Сергія Тимошенка з Києва та 9-річного Данила з Кременчука. Вони на той час жили зі своїми родинами, як і сотні інших українських біженців, на кораблі MS Ambition, що стояв на якорі в доках короля Георга V на річці Клайд.

Як шотландський хокейний клуб допомагає українцям - Фото 1

Коли Glasgow Clan дізнався, що Сергій та Данило, які активно займалися хокеєм в Україні до повномасштабної війни, скучили за своїм улюбленим видом спорту, вони запросили їх на тренування команди.

"Раніше я грав у хокей щодня, і мені це дуже подобалося. Відтоді, як я поїхав з України, я скучив за можливістю вийти на лід, — зізнався після тренування у складі Глазго Клан Сергій Тимошенко. — Коли я приїхав до Шотландії, я навіть не мріяв, що отримаю можливість кататися на ковзанах і грати в хокей. Тому хочу подякувати Глазго Клан за таку чудову можливість".

Як шотландський хокейний клуб допомагає українцям - Фото 2

Данило, який у Кременчуці проводив по кілька тренувань на тиждень, теж не приховував своїх емоцій.

"Я завжди хочу брати участь у турнірах, мені дуже подобається грати в хокей, — розповів 9-річний гравець. — Я був дуже схвильований, що вийшов на лід із гравцями Glasgow Clan, і я хочу подякувати їм за те, що вони надали мені можливість знову займатися хокеєм".

Як шотландський хокейний клуб допомагає українцям - Фото 3

"Ми можемо тільки здогадуватися, як важко Сергію та Данилу залишити свій дім, родину та друзів через російське вторгнення в Україну, — розповів керуючий директор Braehead Arena Гарет Чалмерс. — Їм, мабуть, дуже боляче, коли вони не можуть продовжувати займатися улюбленим видом спорту. Ми вирішили запросити їх на Braehead Arena, одягнути в форму команди і пограти в хокей. Сподіваємося, що ми викликали посмішку на їхніх обличчях, і Сергій з Данилом насолоджувалися часом, який провели на льоду з Glasgow Clan".

Вже після матчу з Dundee Stars Glasgow Clan оформив вихід до стадії плей-офф Елітної хокейної ліги (EIHL), здобувши перемогу в овертаймі над Nottingham Panthers 3:2. 

Як шотландський хокейний клуб допомагає українцям - Фото 4

Нагадаємо, що в EIHL беруть участь 10 команд із Великої Британії: три з Шотландії (Glasgow Clan, Fife Flyers, Dundee Stars), одна з Північної Ірландії (Belfast Giants, який виграв три останні першості), одна з Вельсу (Cardiff Devils, двічі вигравала регулярну першість до Belfast Giants та конкурує з ними) та 5 англійських команд (Coventry Blaze, Guilford Flames, Manchester Storm, Nottingham Panthers, Sheffield Steelers). Ліга була заснована у 2003 році. Команди змагаються в регулярній першості, плей-оф та Кубку Виклику (Challenge Cup). Glasgow Clan було засновано у 2010 році. 

  • Що українському футболу можна запозичити з британського хокею: досвід Glasgow Clan

Автор дякує David Sinclair (Event & Ticketing Manager of Glasgow Clan Ice Hockey Club & Braehead Arena) та Craig Anderson (Media Officer of Glasgow Clan Ice Hockey Club) за допомогу в підготовці цього тексту.

Фото: clanihc.com

Максим Розенко, Чемпіон

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Источник материала
loader
loader