КНДР втретє за рік випробувала балістичну ракету, здатну нести ядерну боєголовку
КНДР втретє за рік випробувала балістичну ракету, здатну нести ядерну боєголовку

КНДР втретє за рік випробувала балістичну ракету, здатну нести ядерну боєголовку

Північна Корея вранці вівторка 2 квітня провела третє від початку року випробування балістичних ракет, запустивши ракету середньої дальності, здатну нести тактичну ядерну боєголовку, у бік Японського моря.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї (JCS) заявив, що зафіксував пуск ракети середнього класу зі стартової позиції поблизу Пхеньяна о 6:53 ранку.

За даними JCS, північнокорейські військові запустили ракету із 600-міліметрової системи залпового вогню.

Вона пролетіла близько 300 кілометрів і впала в море, не спричинивши ніякої шкоди. Проте така дальність свідчить, що подібна зброя може уразити більшу частину території Південної Кореї, а Пхеньян стверджує, що на цю ракету може бути встановлено тактичну ядерну боєголовку.

У Сеулі запевнили, що збройні сили Південної Кореї підтримують стан повної бойової готовності та обмінюються інформацією про запуски КНДР балістичних ракет із партнерами зі Сполучених Штатів і Японії, посиливши спостереження та готуючись до нових пусків.

У Токіо підтвердили, що північнокорейська балістична ракета впала у море за межами виключної економічної зони Японії.

Цей запуск балістичної ракети стався через 15 днів після того, як лідер КНДР Кім Чен Ин провів навчальні стрільби із застосуванням надвеликих реактивних систем залпового вогню в західному регіоні країни.

Запуск у вівторок став третім випробуванням балістичної ракети Північною Кореєю цього року. 14 січня Пхеньян заявив про успішне проведення випробування твердопаливної балістичної ракети середньої дальності з нової гіперзвуковою боєголовкою.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея планує цього року запустити на навколоземну орбіту кілька нових розвідувальних супутників.

Фото: Yonhap News

Теги по теме
КНДР
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны