Намагаються прорвати фронт: ексголова розвідки назвав першочергові цілі ворога
Намагаються прорвати фронт: ексголова розвідки назвав першочергові цілі ворога

Намагаються прорвати фронт: ексголова розвідки назвав першочергові цілі ворога

Також росіяни розглядають накопичення великих угрупувань у напрямку Куп'янська, Кремінної, а далі розгортати наступальні операції на Харків. Про це 24 Каналу розповів генерал армії, колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

"Тобто Путін поставив завдання захопити повністю Донецьку область. Це Бахмутський, Авдіївський, Новопавлівський напрямки, де загарбники розгортають ударні групи. Ми сьогодні потужно стримуємо, будуємо укріпрайони, завдаємо величезних контрударів", – зауважив він.

Ситуація на Сході

Микола Маломуж пояснив, що у Часовому Яру ситуація змінюється. Українські захисники маневрують, але у межах населеного пункту ніяких закопувань немає. ЗСУ там займають оперативно вигідні позиції на висотах.

Проривів ворога нема ні у бік Часового Яру, ні на Новопавлівському напрямку, куди останні дні були націлені атаки росіян. Сьогодні ЗСУ укріплюють там позиції, знають плани ворога, бачать через розвідувальні можливості, куди окупанти переміщують війська та основні ударні групи.

Ми говоримо про Східний регіон, де виконується завдання утримати ті напрямки, про які ми говоримо, але й знищувати там резерви. Тому що по всіх напрямках йде велика концентрація живої сили та військової техніки ворога,
– підкреслив генерал армії.

ЗСУ можуть завдавати ударів по місцях концентрації російських військ. Це призводить до величезних втрат ворога. Також українські бійці завдають попереджувальних ударів по прифронтових резервах окупантів, на полі бою. Колишній голова Служби зовнішньої розвідки зазначив, що сьогодні ворог не має стратегічних ресурсів для великих наступальних операцій.

Що відбувається на фронті: останні новини

  • У Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 71 бойове зіткнення загалом по всій лінії фронту. Українські захисники тримають лінію фронту, відбиваючи атаки російських окупантів. Водночас наші військові знищують особовий склад ворога та його техніку, який особливо активний на Бахмутському напрямку.
  • Зокрема, на Бахмутському напрямку українські воїни відбили 18 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Спірне, Івано-Дар'ївка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Часів Яр Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку ЗСУ продовжують стримувати окупантів в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Урожайне Донецької області. Там росіяни за підтримки авіації понад 25 разів намагалися прорвати оборону.
  • Зауважимо, що за минулу добу Росія втратила 780 окупантів. Загалом від початку повномасштабного вторгнення втрати ворога становлять 443 660 військових.
Теги по теме
Донецкая область Украина – Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом