В Україні запустять електронний кабінет військовозобов’язаного: Зеленський підписав законопроєкт №10062
В Україні запустять електронний кабінет військовозобов’язаного: Зеленський підписав законопроєкт №10062

В Україні запустять електронний кабінет військовозобов’язаного: Зеленський підписав законопроєкт №10062

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №10062 про електронний кабінет військовозобов’язаного.

Законопроєкт №10062 Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку оброблення, використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану було ухвалено Верховною Радою ще майже два місяці тому.

Електронний кабінет військовозобов’язаного

Запровадження електронного кабінету дає можливість військовозобов’язаним актуалізувати власні дані. Наприклад, доповнити інформацію про освіту чи знання іноземних мов.

Зараз дивляться

Законопроєкт удосконалює взаємодію між реєстрами та розширює перелік відомостей про військовозобов’язаних.

Це дозволяє наповнити реєстр Оберіг за спрощеною процедурою. Відомості громадян про навчання на денній формі чи дані про інвалідність вже будуть в реєстрі, тому їм не доведеться збирати документи для ТЦК.

В Україні створять реєстр військовослужбовців ЗСУ та Державної служби спеціального транспорту, який дозволить забезпечити надання онлайн-послуг військовослужбовцям, що передбачено законопроєктом.

Військові зможуть подавати електронну заяву про отримання статусу учасника бойових дій (УБД), особи з інвалідністю внаслідок війни чи члена родини загиблого захисника.

Як пояснили у Міністерстві оборони України, законопроєкт надає можливість посилити кіберзахист та право розміщувати ІТ-системи у військових хмарних сховищах країн-членів НАТО.

Чи будуть повістки в е-кабінеті військовозобов’язаного

У січні заступниця міністра оборони України Катерина Чорногоренко пояснила, чи будуть в електронному кабінеті військовозобов’язаного цифрові повістки.

– Повістки – це питання, яке розглядатиметься в рамках так званого мобілізаційного закону, – сказала вона в ефірі телемарафону.

Теги по теме
Верховная Рада Законопроект Президент Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом