19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В українських банках очікується суттєва зміна курсу долара: скільки коштуватиме валюта
В українських банках очікується суттєва зміна курсу долара: скільки коштуватиме валюта

В українських банках очікується суттєва зміна курсу долара: скільки коштуватиме валюта

В експертному середовищі очікують відчутної зміни курсу готівкового долара в банках. За прогнозом, до кінця робочого тижня (5 квітня) він коштуватиме в них від 38,4 до 39,75 грн. Увечері ж 2 квітня банки купують валюту в середньому по 39 грн, а продають по 39,5 грн.

Про можливі зміни повідомив фінансовий аналітики Олексій Козирев. Він зазначив: перерахують курс і в обмінниках.

За його прогнозом, до 5 квітня вартість долара у них досягне рівня 38,5-39,7 грн/кг. Увечері ж 2 квітня вони:

  • купують валюту у середньому по 38,99 грн;
  • продають – по 39,5 грн.

При цьому наголошується: спред (різниця різниця між курсами продажів та купівлі) "в основній частині обмінників перебуватиме в межах 20-30 коп.".

Загалом, зазначається, протягом поточного робочого тижня НБУ "продовжить активні виходи з інтервенціями з продажу долара". Робити це, пояснюється, регулятор буде задля:

  • підтримки курсу гривні;
  • "згладжування дисбалансів між попитом та пропозицією на міжбанку".

"Ситуація на валютному ринку на початку квітня залишиться напруженою, але контрольованою Нацбанком. Тому чекати на історію з курсами міжбанку та готівкового ринку за доларом понад 40 грн поки що не варто. Хоча психологічно-девальваційний тренд на ринку зберігається", – резюмував аналітик.

Яким буде курс долара у квітні

Зі свого боку, начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий розповів OBOZ.UA, що загалом у квітні курс готівкового долара в Україні очікується на рівні 39-40 грн. Він зазначив: очікується, що різниця між курсами купівлі та продажу перебуватиме на рівні березня. Зокрема:

  • до 50-60 коп. у банках;
  • до 0,6-1 грн в обмінних пунктах.

Загалом же, зазначив Лєсовий, очікувані в квітні валютні зміни не становитимуть глобальної загрози. Щоденні курсові коливання стануть вже звичним виразником стану "мінливої стабільності", – резюмував банкір.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше ж Нацбанк дозволив українцям купувати стільки готівкової іноземної валюти, в тому числі доларів, скільки їм потрібно. Причому, як у банках, так і в обмінниках. Нові правила діють з 1 грудня 2023 року.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом