12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Забрала титул Кабаєвої та щаслива у пустелі США: як змінилася українська гімнастка після роботи у цирку та житті у Лас-Вегасі
Забрала титул Кабаєвої та щаслива у пустелі США: як змінилася українська гімнастка після роботи у цирку та житті у Лас-Вегасі

Забрала титул Кабаєвої та щаслива у пустелі США: як змінилася українська гімнастка після роботи у цирку та житті у Лас-Вегасі

У березні свій 42-й День народження відсвяткувала чемпіонка світу-2001 з художньої гімнастики та колишня лідерка збірної України Тамара Єрофєєва, яка й сьогодні зберігає чудову форму. Після виходу з великого спорту киянка знайшла своє щастя в США, стала зіркою шоу у Лас-Вегасі та виступає з майстер-класами по всьому світу.

OBOZ.UA вирішив згадати, як складалася кар'єра Єрофєєвої та як змінилася чемпіонка після роботи у цирку та заміжжя за океаном.

Тамара народилася у Києві, а художня гімнастика з'явилася у її життя у 6 років разом зі школою Дерюгіних.

"У свій час я почала займатися гімнастикою завдяки успіхам видатної української чемпіонки Олександри Тимошенко. І, як вона, я прийшла в неї перемагати", – розповідала Тамара. Хоча спочатку через відсутність гнучкості у дівчинці було важко розгледіти майбутню чемпіонку.

До того ж Єрофєєва була дуже емоційною: "Це правда, раніше я ревіла через кожну дрібницю. Особливо мені стає прикро, коли щось не виходить на тренуванні".

Але копітка й наполеглива робота допомогли Єрофєєвій потрапити до зали Альбіни Дерюгіної. І скоріше худенька та сором'язлива Тамара перетворилася на елегантного лідера збірної України, з чудовими лініями та відточеними рухами.

Через кулуарні ігри та не без руки РФ Єрофєєва залишилася без медалі Олімпійських ігор у Сіднеї-2000, як і її подруга за командою Олена Вітриченко.

"Фінал Олімпіади в Сіднеї був воістину драматичним. Втрати зробили всі головні претенденти на медаль: Аліна Кабаєва, Юлія Барсукова та Юлія Раскіна. Вітриченко та Єрофєєва виступили без жодної помарки, але посіли лише 4 та 6 місце відповідно", – розповідала пізніше тренер збірної України. Альбіна Дерюгіна.

"Пам'ятаю, як після змагань у Сіднеї представник Національного комітету Росії показав на Тому зі словами, що саме вона мала стати олімпійською чемпіонкою, і вже наступного, 2001 року, Тамара стала абсолютною чемпіонкою світу", – згадувала Альбіна Миколаївна.

На чемпіонаті світу 2001 року Єрофєєва спочатку виграла "бронзу", але потім отримала "золото" після дискваліфікації росіянок Кабаєвою та Чащиною. Всього з 1997-го по 2004 рік Єрофєєва стала чотириразовою чемпіонкою світу, чотириразовою володаркою Кубка планети, абсолютною переможницею всесвітньої Універсіади та сім разів вигравала срібні медалі першості Європи.

Однак вплив росіянок на міжнародній арені посилювався з кожним роком, українок намагалися відсунути якнайдалі від п'єдесталу, розчистивши дорогу улюблениці Путіна Аліні Кабаєвій. В 2003 Тамара перенесла важкий удар, коли на чемпіонаті світу в Будапешті, незважаючи на відмінні виступи, вона опинилася лише на 14 місці.

Як і герой одного зі своїх номерів "гладіатор", Єрофєєва не зламалася, проте, певне, зрозуміла, що більше вигравати їй не дадуть. До того ж, роль лідера збірної вже перебирала на себе Ганна Безсонова. Тому перед Олімпіадою 2004 Тамара заявила про завершення кар'єри.

А останній офіційний вихід на килим відбувся на чемпіонаті Європи у Києві, де вона посіла друге місце у групових вправах разом із Безсоновою та Наталією Годунко. Розповідали, що після своєї вправи з булавами Тамара не стримала сліз, а вдячні глядачі дуже довго не відпускали її з майданчика.

Після завершення кар'єри чемпіонка світу Тамара Єрофєєва два роки виступали у Цирку дю Солей, але втомилася від життя на валізах. Тоді вона пройшла кастинг для шоу у Лас-Вегасі, отримала роботу в The Ultimate Variety Show та успішно показувала номер із обручами. Майбутній чоловік українки, болгарський цирковий гімнаст Стоян Мечкаров, також працював у США у Cirque du Soleil.

"Найгарячіша пора – дні різдвяних свят, коли ми маємо по три виступи щодня. Наприкінці 2007 року разом зі мною у новорічних гала-виставах брав участь Стоян. Болгарин за національністю, він разом із батьками переїхав до Америки ще дитиною", – розповідала про знайомство з майбутнім чоловіком Єрофєєва

"Ми покохали один одного. Через кілька місяців Стоян запропонував мені руку і серце. Весілля святкували також у Лас-Вегасі. І відтоді я щодня дякую Богові, що дав мені такого чоловіка. Людину, добрішу за Стояна, я в житті не зустрічала. . Він буквально носить мене на руках", – зізнавалася Тамара.

9 жовтня 2010 року у пари народився син Олександр, який, за словами спортсменки, ще більше зміцнив їхнє кохання. А потім пішов стопами батьків і серйозно зайнявся акробатикою.

Єрофєєва, яка, як писали американські ЗМІ, знайшла своє щастя в пустелі Невада, і зараз виступає у різних шоу, їздить світом із майстер-класами з художньої гімнастики та запустила в Лас-Вегасі власні змагання Кубок Тамари.

Раніше OBOZ.UA розповідав, яких чоловіків обирали відомі українські гімнастки. Серед обранців спортсменок був президент футбольного клубу, відомий музикант та олігарх-утікач.

Також ми писали, куди зникла і як виглядає відома гімнастка Вітриченко, яка боролася на килимі з Кабаєвою.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом