Бразилія перетворилася на найбільшого імпортера російського дизелю, – Мельник
Бразилія перетворилася на найбільшого імпортера російського дизелю, – Мельник

Бразилія перетворилася на найбільшого імпортера російського дизелю, – Мельник

Яка позиція Бразилії

Посол Андрій Мельник наголошує, що Бразилія зберігає певний нейтралітет у питанні російсько-української війни. Місцевий уряд просто уникає цієї теми.

Андрій Мельник

Посол України в Бразилії

Адже, з одного боку, тут говорять про нейтральність, про рівновіддаленість. З іншого боку, ми всі чудово бачимо, що Бразилія саме під час війни не те що продовжила економічні і торговельні відносини із Росією, державою-агресоркою, але вона їх посилила.

Мельник наголошує, що йдеться не про "традиційні" товари, які раніше імпортувала Бразилія з Росії, наприклад, добриво. З початку повномасштабної війни, різко зріс імпорт мазуту, дизелю та пального.

Ми розуміємо з одного боку наших бразильських партнерів і друзів, адже економіка росте, їм потрібно відкривати нові ринки для своєї аграрної продукції, їм потрібно шукати нові капіталовкладення. Але з іншого боку, це якраз запитання до наших західних друзів, які я тут прямо ставлю і на які досі ми не знаходимо відповіді,
– наголошує Мельник

Наскільки зріс бразильський імпорт з Росії

Аналізуючи показники з лютого 2022 року, можна зробити висновок, що Бразилія стала найбільшим імпортером російського дизелю. Зараз бразильська частка з загальної кількості становить 20%. Ще до повномасштабної війни цей показник становив орієнтовно 1%.

Маємо розуміти, що така позиція Бразилії зумовлено першочергово географічним положенням. На думку Мельника, саме Захід має впливати на бразильській уряд та унеможливлювати нові прибутки росіян.

Теги по теме
Бразилия Украина – Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом