Дружина Дубневича придбала 40 земельних ділянок на Львівщині
Дружина Дубневича придбала 40 земельних ділянок на Львівщині

Дружина Дубневича придбала 40 земельних ділянок на Львівщині

Тетяна Дубневич за два місяці 2023 року стала власницею 40 земельних ділянок у селі Суходіл Бібрської громади, у лісах якого розташовані так звані мисливські угіддя Дубневичів.

Про це стало відомо з декларації голови Солонківської громади Богдана Дубневича за 2023 рік, повідомляє «Еспресо».

Відповідно до декларації, Богдан Дубневич заробив на посаді голови сільради 739 582 грн. Це на 200 тис. грн більше, ніж у  2022 році. Однак зростання зарплати – не найцікавіша деталь декларації Богдана Дубневича. Його дружина Тетяна Дубневич за 2023 рік стала власницею 40 ділянок у селі Суходіл Бібрської громади. Причому всі вони опинились у її власності впродовж серпня та вересня 2023 року.

Із цих земель 21 ділянка має площу 20000 кв. м (2 га), є й трохи менші. Загалом у її власності опинилося майже 730 тис. кв. м, або майже 73 га. Судячи з декларації, земля в мальовничому селі Суходіл, що відносно недалеко від Солонки, обійшлася в середньому в 4,7 тис. грн за гектар. З декларації не відомо, яке призначення землі, якою володіє Тетяна Дубневича, однак за даними Опендатабот, оприлюдненими у вересні 2023 року, середня ціна одного га на Львівщині на той час сягала 132 240 грн  і була найвищою в Україні. 

Загалом у власності Тетяни Дубневич 65 об'єктів нерухомості. До слова, земля в Суходолі у декларації Дубневича, вочевидь, опинилася не випадково. Це одне з сіл, у лісах якого простягаються так звані «мисливські угіддя Дубневичів».  Тетяна Дубневич спільно з Наталією Дубневич (дружина Ярослава Дубневича) є співвласницями ТзОВ «Мисливське господарство »Зубр", зареєстрованого в селі Зубра, що під Львовом. Зрештою, майже увесь бізнес братів Дубневичів, а це і Корпорація КРТ, і Рівненський завод надміцних залізобетонних конструкцій, і Самбірський керамзитовий завод, зареєстрований на дружин і дітей. 

Фото: tabloid.pravda.com.ua

До слова, Богдан Дубневич, який є відомими мисливцем, торік позбувся своєї колекції мисливських трофеїв, яка опинилась у його власності у 2019 році. У декларації за 2022 рік ця колекція ще була (зокрема, опудало крокодила, лева, стенбока тощо). Однак два мисливські карабіни Blaser і гладкоствольна мисливська рушниця Cosmi Standart 12/76 ще залишилися.

Відповідно до декларації, Богдан Дубневич торік вісім разів надавав грошову допомогу ЗСУ – загалом на 3,65 млн грн. При цьому його заощадження не зменшилися. Готівкою він зберігає 1 163 000 доларів і 2 250 000 гривень, у банку 255 249 грн та  8 090 доларів. 

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Источник материала
Поделиться сюжетом