"Газпром" "кинув" Олімпійський комітет Росії, відмовившись продовжувати контракт
"Газпром" "кинув" Олімпійський комітет Росії, відмовившись продовжувати контракт

"Газпром" "кинув" Олімпійський комітет Росії, відмовившись продовжувати контракт

"Газпром" відмовився продовжувати контракт з Олімпійським комітетом Росії (ОКР), повідомляє "Рейтинг букмекерів" з посиланням на річну звітність ОКР. У записці пояснення до звітності це пояснюється невизначеністю з допуском російської команди до Олімпіади в Парижі.

Ще однією причиною називаються санкції, введені в окремі сектори російської економіки.

"Через це партнери ДКР були змушені оптимізувати свої витрати на рекламу та соціальні проекти. Так, запланований до підписання договір про спонсорство на період з 2023 по 2026 роки між ДКР та ПАТ "Газпром" на надання послуг з розміщення рекламних матеріалів ПАТ "Газпром" "Підписаний не був", - йдеться в записці.

При цьому протягом перших семи місяців ДКР рекламував "Газпром". Компанія оцінила свої витрати за цією статтею в 35,35 млн рублів (~ $380 000). За підсумками 2023 року ОКР зафіксував чистий прибуток у розмірі 686,9 млн рублів (~ $7,42 млн). . За 2022 рік прибуток був утричі вищим – 2,14 млрд рублів (~ $23 млн).

Російські вболівальники у коментарях дивуються, чому "Газпром" досі фінансує "Зеніт".

"Газпром" ОКР "кинув", а "Зеніт" та СКА немає. Адже газ і нафту не в Пітері видобувають. Виходить Пітер головніше важливіше і т.д. і т.п. Росії, це як?"", "Ну, от і все. Внутрішні старти зі значними призовими з нового сезону - вже фантастика", - пишуть користувачі.

Як повідомляв OBOZ.UA, у жовтні минулого року Міжнародний олімпійський комітет (МОК) ухвалив рішення про виключення Олімпійського комітету Росії (ЗКР) зі свого складу. Таким чином, в організації відреагували на незаконне включення до складу ДКР олімпійських рад з окупованих територій України.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Чи не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом