13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
МЗС Бельгії - про фонд НАТО для України: Це інвестиція у власний захист
МЗС Бельгії - про фонд НАТО для України: Це інвестиція у власний захист

МЗС Бельгії - про фонд НАТО для України: Це інвестиція у власний захист

Міністр закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб вважає, що створення фонду підтримки України у 100 мільярдів доларів на найближчі 5 років було б інвестицією у власний захист, однак ця ініціатива потребує обговорення.

Так вона прокоментувала відповідну пропозицію генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга у Брюсселі перед зустріччю глав МЗС країн - членів Альянсу, передає кореспондент Укрінформу.

«Важливо пам'ятати, що це не благодійність. Це інвестиція у власний захист. Це дуже важливо, але, з іншого боку, небезпечно давати обіцянки, які ми не можемо виконати. Тому ми ще будемо обговорювати те, як саме розподілити цей внесок між країнами-членами», - заявила бельгійський міністр.

Вона додала, що члени Альянсу «мають намір проаналізувати доцільність цієї пропозиції; поки що ніякого рішення не буде прийнято, але нам потрібно готуватися до Вашингтонського саміту».

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонує створити фонд внесків союзників на суму 100 мільярдів доларів протягом п’яти років для України у межах пакета, який лідери Альянсу мають підписати в липні у Вашингтоні.

Фото: Facebook/Diplomatie.Belgium

Теги по теме
НАТО помощь Бельгия
Источник материала
Поделиться сюжетом