20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Народну артистку України засудили до 10 років ув'язнення за колабораціонізм
Народну артистку України засудили до 10 років ув'язнення за колабораціонізм

Народну артистку України засудили до 10 років ув'язнення за колабораціонізм

Народну артистку України, яка перейшла на бік РФ після початку повномасштабної війни та активно підтримувала загарбників, засудили до 10 років ув'язнення. Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

- Її заочно засудили до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у сфері культури строком на 12 років та з конфіскацією майна. Прокурори довели, що мешканка Херсона, яка понад 20 років працювала в місцевому театрі і отримала звання народної артистки України, після окупації міста пішла на співпрацю з росіянами. Спочатку її призначили директором двох музичних шкіл, а згодом вона очолила ще й так званий "Херсонський обласний російський академічний музично-драматичний театр" у Генічеську, - розповіли у прокуратурі.

Артистка займається пропагандистською діяльністю та бере активну участь у "культурних" заходах, які організовують росіяни. Зокрема, вона виступала у супроводі хору військ Національної гвардії РФ під час концерту, присвяченого "входженню до складу Росії нових територій" Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Наразі засуджена перебуває на не підконтрольній Україні території, а тому термін відбуття основного покарання рахуватиметься з моменту її затримання.

В Офісі генпрокурора не називають ім'я колаборантки. Проте низка ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомила, що йдеться про народну артистку України Ружену Рубльову.

  • На початку березня правоохоронні органи України оголосили підозри 25 колаборантам, які вступили до лав незаконного "МВС Росії Херсонської області". СБУ оприлюднила дані цих осіб, які займаються масовими репресіями на окупованих територіях.
  • У середині лютого підозра за трьома статтями — заклики до війни, виправдання агресії та колабораціонізм — оголосили співачці Таїсії Повалій. Їй загрожує до 15 років ув'язнення із конфіскацією майна.
Теги по теме
Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом