Викинуте з МКС космічне сміття пробило будинок чоловіка: що це було
Викинуте з МКС космічне сміття пробило будинок чоловіка: що це було

Викинуте з МКС космічне сміття пробило будинок чоловіка: що це було

Воно також ледь не зачепило дитину.

Чоловік з Флориди, США, шокований, що космічне сміття пролетіло крізь його будинок.

Про це пише LADbible.

Алехандро Отеро вважає, що Міжнародна космічна станція (МКС) Японії скинула купу космічного сміття, яка "пробила дах і пройшла через два поверхи" його будинку.

Він каже, що уламки "ледь не влучили в його сина".

Алехандро поділився кадрами пошкоджень, на яких видно розбиту черепицю на даху та дірку в стелі його будинку.

Астроном і астрофізик Джонатан Макдавелл відповів на твіти чоловіка, пояснивши, що він відстежував уламки, які, як виявилося, були палетою з обладнанням EP-9, повною використаних батарей.

Макдавелл пояснив: "Палета з обладнанням EP-9 знову увійшла в атмосферу о 19:29 UTC (14:29 за часом Флориди) над Мексиканською затокою між Канкуном і Кубою. Це було в межах попереднього прогнозного вікна, але трохи на північний схід від "найвірогіднішої" частини траєкторії польоту. Ще декілька хвилин – і він би досягнув Форт-Майєрса (у Флориді)".

Він додав: "Отже, це 19:34 за часом UTC, що дуже добре узгоджується з оцінкою Космічних сил щодо входу в атмосферу над Перською затокою о 19:29 за часом UTC. Я думаю, що ви маєте рацію, і це трохи відрізняється від часу входу в атмосферу піддону з батареями EP-9".

Мішель Генлон, виконавча директорка Центру повітряного і космічного права Університету Міссісіпі, сказала: "Якщо це космічний об'єкт, створений людиною, який був запущений в космос іншою країною і завдав шкоди на Землі, ця країна буде нести повну відповідальність перед домовласником за завдану шкоду".

Алехандро також розповів WINK news: "Я був шокований. Я не міг повірити – які шанси, що щось впаде на мій будинок з такою силою і завдасть стільки шкоди? Очевидно, я дуже вдячний, що ніхто не постраждав".

Згодом у NASA прокоментували виданню: "NASA зібрала уламок і якнайшвидше проаналізує його в Космічному центрі NASA ім. Кеннеді у Флориді, щоб визначити його походження. Більше інформації буде доступно після завершення аналізу".

Тим часом, для тих, хто в Інтернеті задається питанням "чому б їм не кидати космічне сміття на Сонце?", Макдавелл пояснив: "Для цього потрібна гігантська сила. Щоб долетіти до Сонця, потрібна гігантська ракета. Ви не можете просто "кинути його".

Космічне сміття зазвичай руйнується до того часу, як потрапляє на Землю.

Источник материала
Поделиться сюжетом