Чехія вимагатиме санкцій проти Медведчука у новому пакеті ЄС
Чехія вимагатиме санкцій проти Медведчука у новому пакеті ЄС

Чехія вимагатиме санкцій проти Медведчука у новому пакеті ЄС

Чехія домагатиметься, щоб ЄС включив до 14-го пакета санкції екснардепа Віктора Медведчука, видання Voice of Europe та його співробітника Артема Марчевського через їхню причетність до проросійської мережі впливу на депутатів Європарламенту.

Про це заявив глава МЗС Чехії Ян Ліпавський під час візиту до Брюсселя 3 квітня.

Санкції  проти Медведчука у новому пакеті ЄС

За його словами, після запровадження Чехією санкцій проти Медведчука внесено також відповідну пропозицію і на рівні ЄС.

Зараз дивляться

– Наш закон каже, що ми повинні пропонувати санкції на європейському рівні. Тож саме цим зараз займаються наші дипломати. І тільки від брюссельських інститутів залежить, як вони поставляться до нашої пропозиції, – пояснив Ліпавський.

Дипломат зауважив, що у досьє з пропозицією щодо санкцій Чехія додала докази діяльності Медведчука та його пропагандистської мережі.

– Це не кримінальна процедура, а превентивний захід, який ґрунтується, як правило, на публічній інформації, – додав він, відмовившись розкрити ці докази представникам ЗМІ.

Cанкції Чехії проти Медведчука

Після викриття цієї проросійської мережі компанії Voice of Europe s.r.o., а також близького до нього Артема Марчевського.

Діяльність цієї групи виходить за межі Чехії, впливаючи на демократичні процеси в Європі.

Після цього скандалу напередодні червневих виборів до Європарламенту депутати вимагають ретельного розслідування російського впливу та покарання для колег, які відпрацьовували гроші РФ.

Теги по теме
Виктор Медведчук Чехия
Источник материала
Поделиться сюжетом