19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Через землетрус на Тайвані найбільший у світі виробник чипів призупинив виробництво
Через землетрус на Тайвані найбільший у світі виробник чипів призупинив виробництво

Через землетрус на Тайвані найбільший у світі виробник чипів призупинив виробництво

Кілька тайванських технологічних гігантів, у тому числі найбільший світовий виробник мікросхем Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), після потужного землетрусу в середу вранці призупинили роботу деяких своїх підприємств.

Про це повідомляє тайванське інформагентство CNA, передає Укрінформ.

TSMC, яка виробляє приблизно 90% передових чипів у світі, та ще два менших виробники мікросхем United Microelectronics Corp. (UMC) і Powerchip Semiconductor Manufacturing Corp. (PSMC) зупинили деякі свої заводи в науковому парку Сіньчжу в північно-західній частині острова для перевірки, чи не були виробничі лінії пошкоджені підземними поштовхами.

У всіх трьох компаніях підкреслили, що прямої загрози життю персоналу не було і системи сповіщення про загрозу аварійної ситуації на цих підприємствах функціонували нормально, проте керівництво вирішило евакуювати працівників заради їхньої безпеки та провести інспекції.

У TSMC повідомили, що з тих же міркувань також призупинено будівництво на острові нових об’єктів і проводиться перевірка їх стану. Наразі компанія будує кілька заводівіз виробництва пластин для новітніх напівпровідникових мікросхем, зокрема в Сіньчжу, де наступного року має розпочатись масове виробництво пластин 2-нанометрового стандарту.

Скільки триватиме перевірка та як це позначиться на світовому ринку напівпровідників, зокрема їх вартості, наразі не повідомляється.

Як повідомляв Укрінформ, кількість загиблих унаслідок потужного землетрусу на Тайвані зросла до дев’яти осіб, щонайменше 934 людини поранені, а десятки людей залишаються під завалами.

Фото: CNA

Теги по теме
Производство
Источник материала
Поделиться сюжетом