Справи Майдану: ексначальник Беркуту з АР Крим піде під суд
Справи Майдану: ексначальник Беркуту з АР Крим піде під суд

Справи Майдану: ексначальник Беркуту з АР Крим піде під суд

Ексзаступника командира полку і начальника штабу полку міліції особливого призначення Беркут в АР Крим звинувачують в організації застосування надмірної сили проти протестувальників у Маріїнському парку у Києві в лютому 2014 року.

В результаті цих дій поранення тоді дістали 117 протестувальників.

Як повідомила пресслужба ДБР, фігуранта обвинувачують в організації застосування сили проти активістів Майдану. Обвинувальний акт щодо нього скеровано до суду.

Зараз дивляться

Що встановило слідство

У лютому 2014 року фігурант організував незаконне злочинне перешкоджання проведенню зборів та мітингів у Маріїнському парку у Києві.

Його підлеглі застосували до мітингувальників надмірну фізичну силу та спецзасоби, що призвело до заподіяння тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості 117-ти учасникам акцій протесту у центральній частині столиці.

Колишній правоохоронець обвинувачується серед іншого в організації незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчиненому службовою особою на виконання явно злочинного наказу, за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням фізичного насильства (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ст. 340; ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 365; ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 121 КК України).

Зазначається, що нині він переховується від органів правосуддя. Ексначальника Беркуту Криму оголосили в розшук. У зв’язку з чим щодо нього здійснювалося спеціальне досудове розслідування.

Теги по теме
ГБР
Источник материала
Поделиться сюжетом