19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кличко показав другий потяг з польських вагонів, які отримав київський метрополітен. Фото
Кличко показав другий потяг з польських вагонів, які отримав київський метрополітен. Фото

Кличко показав другий потяг з польських вагонів, які отримав київський метрополітен. Фото

В четвер, 4 квітня, на маршрут вийшов вже другий потяг з вагонів, які Київ отримав від Варшави. Він буде їздити по "зеленій" гілці столичного метрополітену.

Про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі. Частина отриманого рухомого складу стане технічним донором для ремонту існуючих вагонів.

"Сьогодні на маршрут зеленої гілки столичного метро вийшов вже другий потяг з вагонів, які Київ отримав від Варшави. Проїхався в ньому. Вагони зручні і гарні. Експлуатацію першого такого потягу почали на цій гілці в листопаді минулого року", – повідомив Кличко.

Мер нагадав, що загалом минулого року в якості благодійної допомоги столиця Польщі передала Києву 60 вагонів метро. Наразі фахівці КП "Київський метрополітен" проводять необхідні експертизи вагонів. І частину використовують як технічних донорів для капремонтів вагонів київської підземки. А частину – адаптують і додають до рухомого складу столичного метро.

"Зокрема, вже тривають роботи з адаптації 2 вагонів, що стануть частиною третього польського поїзду. Його вихід на лінію запланований до кінця літа цього року. Дякую за допомогу нашим польським друзям і, зокрема, меру Варшави Рафалу Тшасковському!", – додав Кличко.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві з 8 березня станція метро "червоної" гілки "Дніпро" відновила роботу у звичайному режимі. Вона доступна для пасажирів з 05:41 до 22:36.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом