Польські фермери блокують три КПП на кордоні з Україною: яка ситуація 4 квітня
Польські фермери блокують три КПП на кордоні з Україною: яка ситуація 4 квітня

Польські фермери блокують три КПП на кордоні з Україною: яка ситуація 4 квітня

Станом на ранок 4 квітня польські фермери продовжують блокування руху вантажівок на трьох пунктах пропуску – Угринів, Ягодин та Рава-Руська. Сукупно в чергах наразі понад 400 транспортних засобів.

Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону Єдині новини.

Блокування кордону України з Польщею

– Фактично на всіх цих напрямках польські фермери взагалі не пропускають вантажівки у бік Польщі, а в бік України – по кілька на годину. Особливо мало на КПП Ягодин, бо це найбільший інфраструктурний напрямок на кордоні з Польщею саме для вантажівок, – пояснив він.

Зараз дивляться

За його словами, за добу він може пропускати 1 200-1 400 фур, натомість у бік України за вчора проїхало лише 70.

– Сукупно черга на цих трьох напрямках на території Польщі у бік України сягає трохи більше 400 вантажівок. По 200 – навпроти Ягодина та Рава-Руської і 20 – було навпроти Угриніва, – уточнив речник.

Він також зауважив, що є черги і на раніше розблокованих напрямках, особливо це відчувається по напрямку КПП Краківець та Шегині – 550 та 450 відповідно.

– Рух тут досить інтенсивний, але через те, що частина пунктів пропуску заблоковані, водії шукають напрямки, де можна перетнути кордон, тому і створюється черга. Проте, коли розблокували три напрямки – Краківець, Шегині та Устилуг – ми навіть побачили зменшення черг на інших ділянках кордону, – підсумував Демченко.

Польські фермери вранці 2 квітня де на кілька днів призупинялися протести.

Теги по теме
Польща Госпогранслужба
Источник материала
Поделиться сюжетом