Секс, психологія, Майкл Фассбендер: пʼять причин подивитися фільм Сором
Секс, психологія, Майкл Фассбендер: пʼять причин подивитися фільм Сором

Секс, психологія, Майкл Фассбендер: пʼять причин подивитися фільм Сором

З нагоди дня народження дворазового номінанта на Оскар Майкла Фассбендера з 11 квітня на великих екранах українських кінотеатрів стартує ретроспектива драми Сором. Стрічку зняв оскароносний режисер Стів Макквін, також відомий за картиною 12 років рабства та Голод.

Чому треба подивитися фільм Сором

  • Сюжет

Ця картина входить до списку 100 найкращих фільмів 21 століття за версією BBC. Події у Соромі розгортаються навколо мешканця Нью-Йорку та сексоголіка Брендона. Він часто відвідує порносайти, постійно ходить до кількох секс-працівниць, і разом з тим успішно спокушає дівчат, що не можуть встояти перед його чарами.

Внутрішній світ одержимого сексом чоловіка вибухає після того, як у його розкішних парубоцьких апартаментах несподівано оселяється ще і його рідна сестра.

Зараз дивляться

За рівнем впливу на глядача та розвитку персонажів дехто з критиків ставить Сором Стіва Макквіна в один ряд з такими культовими стрічками як Бійцівський клуб Девіда Фінчера та Американський психопат Мері Геррон.

  • Акторський склад

Ця роль принесла Майклу Фассбендеру отримав Кубок Вольпі Венеційського кінофестивалю, а також номінацію на Золотий глобус. Компанію на знімальному майданчику йому склала триразова номінантка на Оскар Кері Малліґан. Вона відома українському глядачу зокрема за фільмами Маестро, Солтберн та Драйв.

Персонажа Фассбендера режисер Стів Макквін назвав Брендоном на честь легенди класичного Голлівуду Марлона Брандо, що виконав головну роль у знаковій еротичній драмі Останнє танго в Парижі. Критики називають гру Фассбендера “блискучою” та відзначають “правдивість” картини.

Кадр з фільму Сором

Через відверті сцени стрічка отримала в США рейтинг NC-17. Це означає, що до перегляду цього фільму не можна допускати глядачів, що не досягли 17-річного віку.

  • Психологія

Глядач може слідкувати за драмою головного героя та змінами в його житті. Теми, що підіймаються у Соромі є актуальними для сучасного суспільства. Фільм звертає увагу на проблеми ментального здоров’я, травматизацію, нездатність контролювати та приймати себе, зловживання людським тілом, що робить його важливим для обговорення в сучасному контексті.

  • Саундтрек та сцена зі співом Кері Малліґан

У Соромі звучить тема Нью-Йорк, Нью-Йорк у виконанні акторки Кері Малліґан, що виконала роль сестри Брендона. Цю сцену у ресторані Макквін зняв за один дубль.

Майкл Фассбендер та актор Джеймс Бедж Дейл, що зіграв шефа Брендона, слухають виступ і цікаво, що до того вони ніколи не чули, як співає Малліґан. Через це реакція акторів була справжньою. Знімали сцену о третій ночі. Камери одночасно були скеровані на всю трійцю.

  • Нагороди та номінації

Фільм був хвально сприйнятий критиками та глядачами та мав чимало номінацій у різних конкурсах. Крім номінації на Золотий глобус, Фассбендер також претендував на премію BAFTA у номінації Найкраща чоловіча роль, саму картину Британська академія телебачення та кіномистецтва висувала у категорії Найкращий британський фільм.

Де дивитися ретропоказ фільму Сором

Стрічку можна буде подивитися у кількох містах України. Також у кінотеатрах відбудуться спеціальні покази з лекціями.

  • Одеса
    15 квітня, Multiplex Gagarinn Plaza
  • Дніпро
    16 квітня, Multiplex Дафі Imax
  • Житомир
    17 квітня, Multiplex Глобал UA

За словами виконавця головної чоловічої ролі Майкла Фассбендера, Сором є глибокою картиною. Вона розповідає про людську природу та спроби знайти контакт одне з одним.

Фото: Артхаус Трафік

Источник материала
Поделиться сюжетом