У справі з міжнародною федерацією, яка знущалася з України, повернула РФ, і яку викинули зі світового спорту, стався новий поворот
У справі з міжнародною федерацією, яка знущалася з України, повернула РФ, і яку викинули зі світового спорту, стався новий поворот

У справі з міжнародною федерацією, яка знущалася з України, повернула РФ, і яку викинули зі світового спорту, стався новий поворот

Міжнародна боксерська асоціація (IBA) висловила свою незгоду із рішенням Спортивного арбітражного суду (CAS), який відхилив її апеляцію на рішення сесії Міжнародного олімпійського комітету (МОК). У червні МОК за підсумками голосування оголосив про позбавлення визнання IBA, якою керує росіянин Умар Кремльов.

В організації заявили, що досягли значного прогресу у всіх сферах, згаданих у пресрелізі CAS.

Серед ключових напрямів зазначаються такі:

  • IBA очистила свій резерв офіційних осіб змагань та встановила процедури перевірки всіх учасників, включаючи міжнародних технічних офіційних осіб, а також рефері та суддів.
  • IBA списала багатомільйонні борги та стала фінансово стійкою та повністю незалежною від олімпійських доходів як за рахунок доходів від заходів, так і від спонсорів.
  • IBA повністю змінила весь персонал з самого верху та у всій організації

IBA вважає, що ігнорування останніх двох покращень передбачає упереджену думку і збирається ретельно проаналізувати висновок своїми експертами з правових питань, щоб вирішити, чи буде подано ще одну апеляцію, але вже Федеральний трибунал Швейцарії.

Як повідомляв OBOZ.UA, у 2019 році МОК тимчасово відкликав у IBA статус визнання з економічних причин та через управлінську кризу в організації, а також висунув вимоги про реформи. У середині червня IBA подала апеляцію до Спортивного арбітражного суду (CAS) на це рішення і попросила суд призупинити дію рекомендацій МОК до ухвалення остаточного вердикту суду. 2 квітня CAS відхилив апеляцію IBA на рішення

У 2023 році IBA допустила російських та білоруських спортсменів на міжнародні змагання з національною символікою всупереч рекомендаціям МОК.

Раніше в IBA також наплювали на рішення CAS про заборону проведення виборів президента і переобрали Кремльова. В результаті затятий фанат диктатора Володимира Путіна наклав санкції на Україну.

ІBA заборонила юніорській збірній нашої країни виступати під національним прапором на чемпіонаті Європи. У відповідь наша команда оголосила бойкот і знялася зі змагань. Легендарний Олександр Усик підтримав співвітчизників і звернувся до Кремлева.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом