20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
За екс-радника ОП Артема Шило внесли заставу у розмірі 30 мільйонів гривень
За екс-радника ОП Артема Шило внесли заставу у розмірі 30 мільйонів гривень

За екс-радника ОП Артема Шило внесли заставу у розмірі 30 мільйонів гривень

За службовця СБУ та екс-радника Офісу президента Артема Шило незабаром після обрання йому запобіжного заходу внесли заставу у розмірі 30 млн гривень. Про це повідомляє Центр протидії корупції, який також звертає увагу на те, що один із захисників Шила сам є фігурантом іншого судового процесу.

- Один із адвокатів Шила сам обвинувачений у справі НАБУ та САП. Йдеться про Сергія Тарасюка. Він є фігурантом справи про можливе отримання 36 тисяч доларів київськими податківцями за сприяння у поверненні вилученого під час обшуку майна. Щодо Шила, то після внесення застави він має дотримуватися низки обов'язків, у тому числі здати закордонні паспорти, носити електронний браслет, - зазначили у Центрі.

Після внесення застави Шилу також заборонено спілкуватися з приводу обставин справи з головою ВП Андрієм Єрмаком, його заступниками та іншими посадовими особами. У разі порушення обов'язків внесена застава може бути стягнута до доходу бюджету.

  • Вранці 4 квітня Шило обрали запобіжний захід. Суд ухвалив, що він має провести під вартою два місяці або може вийти під заставу у розмірі 30 млн. грн.
  • 2 квітня НАБУ та САП затримали Шило за підозрою у корупції. На думку слідства, він організував схему присвоєння майже 95 млн. грн. на закупівлі трансформаторів для Укрзалізниці під час військового стану.
  • З 2012 по 2021 рік Шило був співробітником СБУ. Потім рік був радником Офісу президента. У серпні 2022 року повернувся до СБУ як керівник головного управління контррозвідувального захисту об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму.
Теги по теме
Суд Коррупция
Источник материала
Поделиться сюжетом