Apple звільнила близько 600 співробітників після відмови від електрокара
Apple звільнила близько 600 співробітників після відмови від електрокара

Apple звільнила близько 600 співробітників після відмови від електрокара

Компанія Apple звільнила близько 600 співробітників після скасування розробки безпілотного авто в рамках проєкту Project Titan. Частина з них працювала і над секретним проєктом, пов’язаним з Apple Watch.

Apple звільнила близько 600 співробітників через невдачі з безпілотним авто

За даними видання СNBC корпорація залишила без роботи 641 співробітника – про зміни їм повідомили 28 березня, а зміни набудуть чинності вже 28 травня. Ці працівники працювали над 8 різними проєктами в Санта-Кларі, але про подробиці розробок не повідомляється.

Так, свої місця залишили переважно менеджери механічних цехів та інженери з обладнання. Навіть інженерів з дизайну продуктів відправили додому.

Зараз дивляться

Відомо, що щонайменше 87 звільнених співробітників працювали в секретному підприємстві Apple – вони розробляли власний microLED-дисплей для Apple Watch. Причиноювідмови від екрану називають дорожнечу виробництва – збільшення вартості гаджета може негативно вплинути на продажі.

Решта співробітників працювали над безпілотним авто, який розробляли майже 10 років. За цей час кілька разів змінювалися керівники розробки, і вже до 2024 року в Apple захотіли конкурента Tesla, хоч і спочатку розраховували на більш функціональний транспорт.

Втім, у 2024 році не обійдеться і без новинок – Apple проведе щорічну конференцію для розробників WWDC. На ній покажуть оновлення для низки пристроїв компанії, зокрема для iPhone і Apple Watch.

Теги по теме
Apple
Источник материала
Поделиться сюжетом