20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Біля Нью-Йорка стався землетрус магнітудою 4,8 бали – найсильніший за 40 років
Біля Нью-Йорка стався землетрус магнітудою 4,8 бали – найсильніший за 40 років

Біля Нью-Йорка стався землетрус магнітудою 4,8 бали – найсильніший за 40 років

На східному узбережжі Сполучених Штатів стався землетрус у п’ятницю, 5 квітня. Підземні поштовхи відчули у густонаселеному Нью-Йорку.

За даними офіційних осіб, попередньо землетрус був магнітудою 4,8 балів. Його епіцентр був поблизу міста Лебанон у штаті Нью-Джерсі. Він стався близько 10:30 за місцевим часом.

ЗМІ пишуть, що землетрус, хоч і струсонув хмарочоси та передмістя, але не спричинив значних руйнувань. Водночас від налякав мешканців та гостей північного сходу США, які не звикли до підземних поштовхів.

Зараз дивляться

Землетрус у США 5 квітня: що відомо

Геологічна служба США повідомила, що понад 42 млн людей могли відчути ранковий землетрус з попередньою магнітудою 4,8 бала, що стався у штаті Нью-Джерсі.

Від епіцентру землетрусу до Нью-Йорка приблизно 72 км, а до Філадельфії – 80 км.

Агенство Associated Press повідомило, що через поштовхи серйозно пошкоджені три багатоквартирні будинки у Ньюарку в штаті Нью-Джерсі. Через це майже 30 мешканців змушені були переселетися.

Скриншот: USGS

Чиновники по всьому регіону перевіряли мости та інші основні об’єкти інфраструктури, деякі рейси були перенаправлені або затримані. Також було сповільнено рух потягів у регіоні.

Землетрус перервав виступ в ООН

У штаб-квартирі Організації Об’єднаних Націй в Нью-Йорку підземні поштовхи перервали виступ керівника американської організації Врятуймо дітей Джанті Соеріпто на засіданні Ради Безпеки, присвяченому загрозі голоду в Газі та ізраїльським авіаударам.

Мешканка нью-йоркського району Бронкс Чаріта Волкотт сказала, що землетрус був схожий на сильний гуркіт, додавши: Це було схоже на те, що я відчула: Це було схоже на барабанний дріб, ця вібрація.

Землетруси в північно-східній частині США трапляються рідко, хоча в лютому минулого року в місті Буффало, штат Нью-Йорк, стався підземний поштовх силою 3,8 бала – найсильніший з усіх, зафіксованих у цій місцевості за останні 40 років.

Теги по теме
США ООН Нью-Йорк
Источник материала
Поделиться сюжетом