Звинуватили в расизмі: Сабіна Мусіна вибачилася за грим у ролику-зборі для ЗСУ
Звинуватили в расизмі: Сабіна Мусіна вибачилася за грим у ролику-зборі для ЗСУ

Звинуватили в расизмі: Сабіна Мусіна вибачилася за грим у ролику-зборі для ЗСУ

Блогерка і бізнесвумен Сабіна Мусіна видалила відео зі збором для ЗСУ через критику зйомки з гримом blackface. Такий прийом вважається расистським.

Блогери оскандалилися расистським відеороликом

Нещодавно Сабіна Мусіна, Богдан Буше, Євген Таллер, Вікторія Маремуха та Настя Єлісєєва виконали кавер на пісню Cheri Cheri Lady гурту Modern Talking. У відео першу загримували під співачку Тіну Тернер, використавши грим blackface.

Відео блогери зняли не просто так, а для збору на допомогу ЗСУ – для 46 аеромобільної бригади. Наразі це популярна практика серед відомих особистостей, оскільки таким чином вони привертають увагу людей, які надалі донатять.

Зараз дивляться

Усе б нічого, але прийом blackface, коли люди фарбують обличчя, щоб зобразити карикатуру на темношкірих, вважається расистським. Американський журналіст Террелл Джермейн Старр також у своєму Twitter піддав ролик критиці .

За підсумком, блогери видалили відео, але збір припиняти не стали.

Сабіна Мусіна прокоментувала скандал із расистським відео

У своєму Telegram-каналі Мусіна принесла вибачення всім, кого зачепила, визнавши свою помилку.

– Я помилилася. Не буду говорити ми, бо хочу звучати свідомо і по-дорослому. Ми видалили відео зі збором, бо воно порушило етичні норми і кордони, хоча ми в жодному разі не мали такої мети… У наших діях не було наміру когось образити. Ні! Була мета привернути увагу українців і зібрати гроші для наших захисників. Не було мети висміювати чи хвалитися, але так бачили ми, а не люди, яких це образило, – зазначила Сабіна.

Блогерка додала, що сама майже все життя була під тиском крові й чула різноманітні образи на свою адресу.

– “Хачик”, “жидовка”, “чорномаза”, “зверьйо”… Навіть під час війни я отримую коменти, що я ніяка не українка і що мені треба звалити в гори… Я сподіваюся на розуміння ситуації і визнання відсутності наміру заподіяти шкоду. Blackface – для мене про приниження, образу, гіперболізацію. Це про сміх над статусом і становищем. Але це було моє бачення. Воно було помилковим, – підсумувала Мусіна.

Також вона висловила подяку всім, хто її зрозумів і підтримав.

Фото: Сабіна Мусіна

Источник материала
Поделиться сюжетом