13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна скоро отримає дрони із далекобійністю 2000 км – BILD
Україна скоро отримає дрони із далекобійністю 2000 км – BILD

Україна скоро отримає дрони із далекобійністю 2000 км – BILD

Україна скоро отримає дрони із далекобійністю 2000 км – BILD

Такі БПЛА зможуть досягати цілей на Уралі чи в  Заполяр'ї.

Україна ще цього року  зможезастосовувати дрони з далекобійністю до 2000 км і більше, стверджує німецьке видання BILD.

За словами журналістів, такі БПЛА мають компенсувати Україні дефіцит ракет середньої та великої дальності.

«Ракети залишилися у минулому. Дрони — це майбутнє», — заявило джерело BILD.

За словами співрозмовника видання до кінця року відразу десять виробників почнуть поставки Збройним силам України дронів з далекобійністю до 2500 км. А київське КБ «Луч» розробило безпілотник «Сокіл-3000», який може пролетіти до 3300 км.

За розрахунками BILD, нова українська зброя зможе атакувати цілі, на приклад, у Мурманській області, де розташовано близько 80 військових баз. В тому числі військовий  аеродром «Оленья», де базуються стратегічні бомбардувальники, які обстрілюють Україну.

Нагадаємо, 2 квітня дрони ЗСУ вперше атакували завод із збору БПЛА «Шахед» у Татарстані, що за 1200 кілометрів  від лінії фронту. Для одного із ударів використовувався український дрон UJ-22. Раніше вважалося, що його далекобійність складає 800 км.

Обіцяний Зеленським мільйон дронів ще тільки-но почали виготовляти, а вже здається, що його геть недостатньо. Поки хтось шукає гроші та запускає виробництво "стандартних fpv-дронів, які можна збирати на кухні", на війні вже потрібні інші, технологічніші. У статті "Якою війна буде завтра? Що необхідно зробити, аби не програти Росії" Юрій Касьянов спробував систематизувати, проаналізувати та спрогнозувати еволюцію дронів для завтрашньої війни.

Источник материала
Поделиться сюжетом