19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Бензин може подорожчати через загрозу удару по Ізраїлю з боку Ірану: до чого готуватися українцям
Бензин може подорожчати через загрозу удару по Ізраїлю з боку Ірану: до чого готуватися українцям

Бензин може подорожчати через загрозу удару по Ізраїлю з боку Ірану: до чого готуватися українцям

Через можливість бойових дій на Близькому Сході зросли ціни на нафту

У США та Ізраїлі готуються до можливого удару Ірану. Очікується, що він може статися до кінця наступного тижня. Якщо це станеться, то в Україні та у світі загалом подорожчає бензин.

Таке припущення зробив засновник та ексвласник АЗС Prime та учасник паливного ринку Дмитро Леушкін. Паливо подорожчає через зростання нафтових цін.

Наразі один барель нафти коливається в межах 80-91 доларів залежно від марки. Але у разі удару Ірану ціна може зрости до 100 доларів за барель і навіть більше.

"Незабаром цілком ймовірний удар Ірану по Ізраїлю та нафта по 100+ за барель. При цьому розкладі у нас до 65 грн за літр бензину", — написав Леушкін.

Станом на 6 квітня ціни на бензин в Україні ледве сягають 60 гривень за літр:

  • А95+ — від 52,50 до 59,99 гривень;
  • А95 — від 49,90 до 57,49 гривень;
  • А92 — від 49,98 до 53,98 гривень;
  • Дизельне паливо – від 48,00 до 58,99 гривень.

Як пише УНІАН, через очікування початку бойових дій на Близькому Сході котирування на "чорне золото" лише зростають. Так, нафта марки Brent вперше з жовтня 2023 року піднялася понад 90 доларів за барель.

За даними іноземних ЗМІ, Іран розлютився через знищення ізраїльської ракети низки впливових генералів режиму аятол у Сирії. Влада країни може готувати атаку у відповідь по Ізраїлю, до якої вже готуються війська США та Ізраїлю. Ймовірно, Іран скопіює тактику Росії та атакує роєм дронів разом із запусками крилатих та балістичних ракет — це має заплутати протиповітряну оборону ЦАХАЛу. Напад, швидше за все, слід очікувати до кінця Рамадану – він припадає на наступний тиждень.

Також "Телеграф" розповідав про те, що Ізраїль придумав, як захиститися від іранських ракет та дронів. Влада країни звернулася до громадян із важливим проханням.

Теги по теме
Израиль Иран
Источник материала
Поделиться сюжетом