19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Є єдина проблема". Ексчемпіон світу сказав, що буде в бою Усик – Ф'юрі
"Є єдина проблема". Ексчемпіон світу сказав, що буде в бою Усик – Ф'юрі

"Є єдина проблема". Ексчемпіон світу сказав, що буде в бою Усик – Ф'юрі

Колишній чемпіон світу у трьох вагових категорія Дюк Маккензі (39-7, 20 КО) впевнений у перемозі чемпіона WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі Олександра Усика (21-0, 14 КО) над володарем титулу WBC Тайсоном Ф'юрі (34 -0-1, 24 КО). На думку 60-річного британського екс-боксера, українець переможе тому, що він набагато універсальніший боєць в усіх відношеннях.

Маккензі сумнівається, що Ф'юрі боксував із кимось подібним на кшталт Олександра і українець буде готовий до цього бою.

"А хороший Олександр Усик, ймовірно, зможе вистояти практично проти будь-якого важкоатлета, який коли-небудь жив... Його IQ на рингу величезний, він дуже інтелектуальний, дуже розумний, він чудово б'є, відмінно розраховує час, він може звести нанівець розміри більших хлопців", - цитує Маккензі Talksport.

Дюк Маккензі вважає, що український чемпіон може звести нанівець розмір Тайсона і позбавити його цієї переваги, вимотуючи суперника.

"За 12 раундів Олександр Усик буде занадто сильний для Тайсона Ф'юрі з точки зору швидкості роботи в рингу. Швидкість роботи Ф'юрі і в кращі часи була невелика. Він зазвичай порається, порається, робить фінти, сіпається", - сміється Маккензі.

Експерт вважає, що єдина проблема для Усіка, це те, що Ф'юрі сам не знає своєї тактики на бій.

"Єдина проблема, з якою зіткнеться Усик, полягає в тому, що Ф'юрі не знає, що він робитиме з першої хвилини, як виявиться на рингу. Тайсон використовуватиме свою вагу, своє зростання, він намагатиметься лягти на тебе, відштовхнути, клінчувати , складатиме невеликі комбінації, а потім просто продовжувати спиратися на тебе", - упевнений колишній чемпіон.

Втім, Маккензі не бачить у цьому особливих труднощів для українського бійця.

"Ви можете прочитати це досить легко, я думаю, що Усік може прочитати це досить легко. А якщо ви можете прочитати Тайсона Ф'юрі, ви зможете його перемогти", - підсумував Дюк Маккензі.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше колишній абсолютний чемпіон світу з боксу у напівважкій вазі Рой Джонс-молодший вкотре висловив упевненість, що Вусік не переможе чемпіона WBC Тайсона Ф'юрі, якщо не зможе контролювати темп бою.

Кілька днів тому російський чемпіон СРСР, Європи та світу серед аматорів з боксу Юрій Арбачаков висловив упевненість, що якщо Усик просто по-аматорськи боксуватиме, то судді йому не дадуть перемогу за очками.

Спочатку сутичка Усик - Ф'юрі була запланована на 17 лютого, проте Ф'юрі 2 лютого під час підготовки отримав серйозне розсічення. Через це бій було офіційно перенесено на весну 2024 року.

Глава Головного управління з питань розваг Саудівської Аравії Турки Аль аш-Шейх заявив, що шоу 18 травня відбудеться у будь-якому випадку. Організатор боксерського вечора в Ер-Ріяді вигадав правило, яке виключить повторення зриву поєдинку.

Крім того, Туркі Аль аш-Шейх зазначив, що Усика або Тайсона чекає штраф у 10 млн доларів, якщо хтось із них відмовиться виступати.

Нагадаємо, що нещодавно знаменитий британський суперважковаговик Дерек Чісора (34-14, 23 КО) висловив упевненість, що в цьому протистоянні переможе українець, який використовуватиме цілком певну тактику.

На початку березня стало відомо, що Всесвітня боксерська рада (WBC) підтримала ініціативу про те, що переможець Фьюрі – Усик має побитися з Ентоні Джошуа (28-3, 25 КО). При цьому в організації підтвердили, що санкціонували два поєдинки між британцем та українцем за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі.

До цього Тайсон пообіцяв легко побити Усика, а також згадав про війну в Україні, а Олександр розповів, що робитиме, якщо британець відмовиться виходити на ринг 18 травня.

Раніше у команді Ф'юрі виявили двох "кротів", а також стало відомо, що на вечорі боксу в Саудівській Аравії відбудеться повернення колишнього російського чемпіона. У свою чергу британські букмекери змінили котирування на поєдинок і перестали вважати свого співвітчизника фаворитом.

Зазначимо, що колишній чемпіон світу Карл Фроч у другій середній вазі поставив під сумнів проведення бою Усик – Ф'юрі.

Промоутер Олександр Красюк розповів про проблему з проведенням поєдинку Олександра Усика та Тайсона Ф'юрі 18 травня. Сам український боксер назвав головний сильний бік суперника.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом