Ішов до своєї дівчини: під Одесою невідомі у військовій формі скрутили 14-річного підлітка, — ЗМІ
Ішов до своєї дівчини: під Одесою невідомі у військовій формі скрутили 14-річного підлітка, — ЗМІ

Ішов до своєї дівчини: під Одесою невідомі у військовій формі скрутили 14-річного підлітка, — ЗМІ

Чоловіки "запакували" у бус 14-річного хлопця, прикладали дуло автомата до скроні і лоба, били ним по спині, а коли дізналися вік підлітка, то викинули його на трасі та наказали нікому не розповідати про інцидент.

У вівторок, 2 квітня, у селі Приозерне Суворовської громади, що в Ізмаїльському районі на Одещині чоловіки у військовій формі забрали 14-літнього підлітка і повезли у бік села Червоний Яр. Коли вони дізналися вік хлопця, то відпустили його на трасі. Про це повідомило місцеве видання "Бессарабія INFORM" з посиланням на розмову з начальницею відділу соціального захисту населення Суворовської селищної ради Оксаною Терзі.

За її словами дитина пережила фізичне насилля, зазнала психологічних і соціальних тортур. Жінка розказала, що хлопець прямував центральною вулицею Приозерного до своєї дівчини, коли біля нього зупинився білий мікроавтобус. Звідти вийшли троє військових з автоматами і заламали підлітку руки. Чоловіки мали балаклави з намальованими білими щелепами.

Терзі зазначила, що затриманий хлопчина — сирота. Він доволі низенького зросту, але широкоплечий. На вигляд йому точно не більше 14 років. Ним, його братом-двійнятком та молодшою сестрою опікується бабуся. Хлопці вчаться у восьмому класі школи села Приозерне.

Начальниця відділу соцзахисту розповіла, що військові прикладали дуло автомата хлопцю до скроні і лоба, коли той чинив опір.

"Дитина займається спортом, тому в нього спрацювала реакція самооборони. Він почав викручуватися, а нападники його приборкали, наносячи удари по спині автоматом. Вони його побили та зв’язали руки пластмасовою стяжкою", — повідомила жінка.

По дорозі військові зупинили водія однієї з автівок, яка рухалася їм назустріч. Після розмови з водієм тієї автівки чоловіки поцікавилися віком затриманого хлопця, а коли зрозуміли, що взяли неповнолітнього, викинули його з буса та зняли стяжки. Крім того, вони наказали підлітку мовчати про те, що сталося, мовляв, вони знають, де мешкають його рідні та він сам. Дитину висадили при в’їзді в село Червоний Яр, звідки він йшов пішки додому 5-7 кілометрів.

"Він був засмучений, його трусило всього. Дитина була в шоковому стані. Він три дні не їв, три ночі не спав. В нього піднялася температура, та сильно боліла спина", — сказала Терзі.

Наступного дня хлопець пішов у школу. Вчительці української мови дізналася про інцидент від бабусі, яка продає свічки у церкві, де паламарем є підліток. Директора школи і старосту села було негайно повідомлено про ситуацію. Викликали поліцію, але рішучих дій від правоохоронців так і не дочекалися.

Бабуся, яка є опікуном хлопця також звернулася до Ізмаїльської окружної прокуратури. Зі свого боку, начальниця відділу соціального захисту населення Суворовської селищної ради повідомила про цей випадок Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, а саме його представництво в Одесі.

Терзі додала, що викликала поліцію, яка, за її словами, неохоче приїхала в село. Правоохоронці нібито погодилися приїхати після погроз про розголошення інциденту.

"Постраждала дитина пройшла медогляд, але синців не було, адже пройшло три дні. У нього лише залишились сліди від стяжок. Ці військові знали, як бити, бо всі внутрішні органи у хлопчика болять", — розказала жінка.

Свідчення хлопця записали на камеру, очевидців викрадення запросили на слідчий експеримент.

На момент публікації новини жодних коментарів від Ізмаїльського районного ТЦК та СП чи Одеського обласного ТЦК та СП не було. Не коментували ситуацію і поліції Одеської області.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що представники ТЦК не можуть силою затримувати українських громадян на вулицях.

У Харкові чоловіка посадили на три роки за неявку до ТЦК. На суді чоловік заперечував свою провину, стверджуючи, що його примушували фізично.

Теги по теме
военные Одесская область ребенок
Источник материала
Поделиться сюжетом