На Одещині поліція та ТЦК розслідують викрадення підлітка людьми у військовій формі
На Одещині поліція та ТЦК розслідують викрадення підлітка людьми у військовій формі

На Одещині поліція та ТЦК розслідують викрадення підлітка людьми у військовій формі

Одеський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП) проводить службову перевірку щодо інформації про те, що в Ізмаїльському районі невідомі у військовій формі заштовхали до мікроавтобуса 14-річного хлопця.

Про це йдеться в повідомленні обласного військкомату.

Наголошується, що всі обставини події ретельно вивчаються, а командування забезпечило максимальне сприяння правоохоронним органам. Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України.

Зараз дивляться

Викрадення підлітка на Одещині

Напередодні місцеве видання Бессарабія Inform повідомило, що 2 квітня у селі Приозерне Суворовської селищної ради близько 17:30 четверо чоловіків у військовій формі зеленого кольору та з автоматами силою затягнули 14-річного хлопця в білий бус та повезли у бік села Червоний Яр Кілійської територіальної громади.

Та, коли чоловіки дізналися вік хлопчини, то відпустили його на трасі, розповіла начальниця соцзахисту населення Суворовської селищної ради Оксана Терзі. За її словами, неповнолітній зазнав фізичного та психологічного насилля.

Відомо, що хлопець, його брат та молодша сестричка є повними сиротами, якими опікується бабуся. Брати-двійнята навчаються у восьмому класі школи села Приозерне.

Оксана Терзі зауважила, що хлопчина доволі низенького зросту, проте широкоплечий і виглядає саме на свій вік.

Як сталася подія

За словами Оксани Терзі, хлопець йшов центральною вулицею Приозерного до своєї дівчини. Поруч з ним зупинився білий мікроавтобус, звідки вибігло троє військових з автоматами, схопили його та затягнули до автівки. Повідомляється, що чоловіки були в балаклавах, тому хлопчина бачив лише їхні очі.

Начальниця відділу соціального захисту населення розповіла, що хлопчину кілька разів вдарили автоматом по спині, бо він пручався, а руки зв’язали пластмасовою стяжкою.

Коли нападники дізналися, що хлопцеві 14 років, то витягли з буса, зняли стяжки та наказали мовчати про випадок.

Від місця, де його висадили, неповнолітній мав пішки пройти п’ять-сім кілометрів додому.

Про інцидент першою дізналася вчителька української мови, яка викладає у хлопця. А їй розповіла бабусі, що торгує свічками в церкві. Сам хлопець прислуговує паламарем при храмі, тож його добре знають.

Про подію одразу доповіли в поліцію та в Ізмаїльську окружну прокуратуру. Також сповістили в одеський офіс уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Що кажуть у поліції

Суспільне із посиланням на пресслужбу ГУ Нацполіції в Одеській області повідомило, що правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом викрадення 14-річного підлітка.

Провадження розслідують за ст. 146 Кримінального кодексу України під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської військової прокуратури.

Теги по теме
Одесская область
Источник материала
Поделиться сюжетом