19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Іспанія анонсувала скасування "золотих віз" для іноземців, які купують нерухомість
Іспанія анонсувала скасування "золотих віз" для іноземців, які купують нерухомість

Іспанія анонсувала скасування "золотих віз" для іноземців, які купують нерухомість

Іспанія скасовує програму «золотих віз», яка надає право на проживання іноземцям, що купують нерухомість в країні. Таким чином іспанська влада хоче збільшити кількість доступного житла для місцевих жителів. Про це заявив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

- Ми збираємося вжити необхідних заходів, щоб гарантувати, що житло є правом, а не просто спекулятивним бізнесом. Ми не хочемо спекулятивної інвестиційної моделі, - заявив чиновник.

За словами Санчеса, наразі близько 94% інвесторських віз пов’язані з інвестиціями в нерухомість. Іноземці купують нерухомість переважно у великих містах - Барселоні, Мадриді, Малазі, Аліканте, Пальмі і Валенсії, де і так напружена ситуація з житлом для місцевих мешканців.

Іспанія запровадила програму «золотих віз» з 2013 року. Зараз там можна отримати посвідку на проживання, інвестувавши більше 500 тисяч євро в покупку нерухомості. 

  • Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Єврокомісія закликала країни ЄС згорнути програми «золотих паспортів» за інвестиції. Також Брюссель закликав не видавати «золотих віз» громадянам Росії та Білорусі.
  • У січні 2023 року Кіпр позбавив "золотих паспортів" 222 особи, більшість із них - родичі інвесторів. Цьому передувало журналістське розслідування, яке стверджувало, що програма "золотих паспорті" стала способом відмивання брудних грошей.
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны