19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кулеба і Кемерон погодили кроки для посилення української ППО, зокрема постачання Patriot
Кулеба і Кемерон погодили кроки для посилення української ППО, зокрема постачання Patriot

Кулеба і Кемерон погодили кроки для посилення української ППО, зокрема постачання Patriot

Український міністр дав високу оцінку зусиллям Лондону у досягненні цієї мети.

Керівник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба та його британський колега Девід Камерон обговорили погодили подальші кроки, спрямовані на пошук та доставку в Україну додаткових засобів протиповітряної оборони, в першу чергу ЗРК Patriot. Про це Кулеба написав на своїй сторінці у соцмережі Х.

"Я поговорив із Девідом Камероном. У продовження наших обговорень у штаб-квартирі НАТО минулого тижня ми узгодили наступні кроки з пошуку і доставки в Україну додаткових систем ППО, насамперед Patriot. Я ціную активний підхід Девіда, спрямований на досягнення мети", — зазначив очільник зовнішньополітичного відомства України.

Важливо "Повітряний щит України має бути посилений": Кулеба закликав Нідерланди надати Patriot

Варто зазначити, що минулого тижня в Брюсселі проходила Північноатлантична рада на рівні глав Міністерств закордонних справ. Серед основних питань зустрічі була подальша військова допомога Україні. У четвер також відбулася зустріч у форматі Ради Україна-НАТО за участю міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту неба – відповідь Зеленського

В інтерв'ю телеканалу "Ми-Україна" 6 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що аби повністю закрити український повітряний простір Україні, окрім вже наявних систем, потрібно ще додатково 25 одиниць Patriot по 6-8 установок у кожній. До того ж глава держави вважає, що існують кілька аналогів цієї системи, які також досить ефективно працюють.

Зеленський переконаний, шо російські окупанти не припинять атаки по українській енергосистемі, проте Україна, все ж таки, пройде цей шлях. Відомо, що вже вдалося забезпечити певний захист, крім ППО, однак він не здатний витримати удару деякими ракетами. У такому випадку може спрацювати лише Patriot чи аналог.

7 квітня аналітики порталу Defence Express назвали системи протиповітряної оборони, які можуть стати аналогами американського ЗРК Patriot. Мова йде про ізраїльську систему ППО "Праща Давида" та італо-французький ЗРК SAMP/T.

Також 26 березня після чергової масованої ракетної атаки росіян по Україні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав партнерів Києва терміново збільшити постачання ЗРК Patriot.

Теги по теме
МИД Украины Дмитрий Кулеба
Источник материала
Поделиться сюжетом