Глобальний саміт миру у Швейцарії: ЗМІ назвали можливі дати проведення
Глобальний саміт миру у Швейцарії: ЗМІ назвали можливі дати проведення

Глобальний саміт миру у Швейцарії: ЗМІ назвали можливі дати проведення

Швейцарія має намір провести в середині червня Глобальний саміт миру щодо формули миру в Україні, на який будуть запрошені від 80 до 100 країн.

Про це повідомило агентство Bloomberg, посилаючись на поінформовані джерела.

Коли може відбутися саміт у Швейцарії щодо України

Саміт може відбутися 16-17 червня, але поки невідомо, скільки лідерів будуть присутні на ньому. Видання зазначає, що ключовим питанням є те, чи братиме участь Китай.

Зараз дивляться

— Союзники України вважають присутність Китаю важливою для успіху зустрічі з огляду на вплив, який, за їхніми словами, Пекін має на Москву більш ніж через два роки після початку повномасштабної війни, – пише видання.

Поки що Пекін взяв участь лише в одній зустрічі радників з національної безпеки, яка мала на меті закласти основу для саміту.

Речник Міністерства закордонних справ Швейцарії повідомив, що дата і місце проведення конференції ще не визначені.

— На додаток до перспектив України, Росії та Європи, важливо також прислухатися до Глобального Півдня, який відіграватиме ключову роль у можливому включенні Росії в цей процес. Ось чому ми перебуваємо в тісному контакті з Китаєм, Індією, Бразилією, Південною Африкою і Саудівською Аравією, – сказав він.

Інфографіка: Факти ICTV

Також зазначається, що кілька країн наполягають на участі Росії у заході, але Київ хоче досягти широкої домовленості щодо ключових принципів, які закладуть основу для майбутньої взаємодії з Москвою.

У березні посол Китаю у Швейцарії Ван Шітін заявляв в інтерв’ю, що , який пройде на рівні лідерів держав.

Теги по теме
Швейцария
Источник материала
Поделиться сюжетом