В українських спортсменів на Олімпіаді буде протокол поведінки з росіянами
В українських спортсменів на Олімпіаді буде протокол поведінки з росіянами

В українських спортсменів на Олімпіаді буде протокол поведінки з росіянами

Національний олімпійський комітет розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 року в Парижі. Про це розповів президент НОК Вадим Гутцайт в ефірі телемарафону, повідомив Інтерфакс-Україна.

- Це будуть загальні рекомендації. Ми ж бачимо, що відбувалося на чемпіонатах світу, коли Ольга Харлан не потисла руку, - пояснив Гутцайт.

За його словами, серед рекомендацій: не вітати російських спортсменів, не стояти з ними на спільних фото, не давати спільні інтерв'ю, не тиснути руку.

- Національний олімпійський комітет має такий протокол, уже є ці рекомендації, але вони ще не затверджені, оскільки ми маємо обговорити ці рекомендації з Комісією атлетів НОК. Зараз ми вирішимо останні питання, і його буде затверджено, - додав президент НОК України.

Вадим Гутцайт зазначив, що українська сторона також опрацьовує ці питання з міжнародними федераціями, щоб до українських спортсменів потім не було питань.

  • 8 грудня 2023 року Міжнародний олімпійський комітет допустив до Олімпійських ігор-2024 індивідуальних спортсменів з Росії та Білорусі у нейтральному статусі. Атлети не повинні підтримувати війну проти України та перебувати на контракті у Збройних силах.
  • У липні 2023 року Ольгу Харлан дискваліфікували на 60 днів на чемпіонаті світу з фехтування в Мілані через відмову потиснути руку “нейтральній” суперниці з Росії Анні Смірновій. Після апеляції Федерації фехтування України рішення відтермінували, що дало змогу Харлан виступити в команді. В підсумку де-факто відсторонення не відбулося.
Источник материала
Поделиться сюжетом