У розмірі €5: влада Франції має намір ввести штраф за пропуск прийому до лікаря
У розмірі €5: влада Франції має намір ввести штраф за пропуск прийому до лікаря

У розмірі €5: влада Франції має намір ввести штраф за пропуск прийому до лікаря

Прем’єр-міністр Франції Габріель Аттал заявив про намір влади ввести в країні штраф у розмірі €5 ($5,50) за пропуск прийому до лікаря. За словами глави уряду, у Франції щороку фіксують мільйони пропущених прийомів.

Механізм відповідальності

Аттал сказав, що цей захід може вивільнити від 15 до 20 млн відвідувань для інших пацієнтів.

Повідомляється, що закон, який передбачає подібний механізм відповідальності, буде внесено на розгляд до парламенту і уряд хоче, щоб це покарання набуло чинності з 1 січня 2025 року.

Зараз дивляться

Зазначається, що штраф буде накладено на людину, яка не з’явилася на прийом або не повідомила про це принаймні за 24 години. Водночас лікарі можуть скасувати штраф, якщо вважатимуть, що причина пропуску прийому була досить вагомою.

Збільшити кількість студентів

Крім того, прем’єр-міністр також заявив, що прагнутиме збільшити кількість студентів, які закінчують складну медичну підготовку, щоб заповнити гостру нестачу лікарів.

За словами Аттала, кількість студентів, які вступають на другий курс навчання за медичними спеціальностями, зросте з 10 тис. на рік у 2023 році до 12 тис. у 2025 році і 16 тис. у 2027 році.

Медицина вважається одним із найскладніших університетських дипломів у Франції: до третини студентів кидають навчання наприкінці першого року навчання.

Чиновники визнали, що ці зміни можуть вплинути на французьку службу охорони здоров’я тільки з 2035 року, оскільки на навчання лікарів потрібен час.

На прийом без направлення

Аттал також повідомив, що з наступного року буде проведено експеримент, який дасть змогу пацієнтам записуватися на прийом до деяких фахівців без направлення від лікаря загальної практики – що є чинним правилом. Ця пропозиція зазнала критики з боку профспілок.

Теги по теме
Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом