Маю відкинути усе зайве: Влад Никитюк про акторство у війну
Маю відкинути усе зайве: Влад Никитюк про акторство у війну

Маю відкинути усе зайве: Влад Никитюк про акторство у війну

У квітні на телеканалі ICTV2 вийде два серіали за участі українського актора Влада Никитюка. У детективі Рубан та кримінальному екшені Подвійні ставки він виконав головні ролі.

Напередодні премʼєр Влад Никитюк розповів пʼять цікавих фактів про себе. Вони стосуються війни, волонтерства, родини та творчості.

Про знімання з Вʼячеславом Довженком

У детективі Рубан у Никитюка – одна із центральних ролей. Він грає колишнього поліціянта Антона Березу, який працює з психологом Рубаном, допомагаючи розкривати злочини.

Зараз дивляться

Проєкт знімали влітку 2023 року. Події в серіалі також відбуваються за часів повномасштабного вторгнення. Влад розповів про робочі виклики у війну і про те, за що вдячний актору Вʼячеславу Довженку.

Влад Никитюк у ролі Антона Березі в детективі Рубан

– Зніматися в цей час доволі складно. На знімальному майданчику намагаюся підтримувати хороший настрій, але в наш час це важко через новини, постійні тривоги, обстріли… Я, до речі, вдячний своєму партнеру по зніманню Славі Довженку, який нагадав мені, що акторство — це професія, де я маю відкинути все зайве і сконцентруватися саме на ній, – поділився Влад Никитюк.

Кадр із детективу Рубан

Про батьків і рідних в окупації

Війна застала Влада на відпочинку в Закарпатті разом із коханою Анною. Батьки актора залишилися в Києві, а коли почалися ракетні обстріли, поїхали в село під Бородянкою. Вони сподівалися, що там буде безпечніше, але сталося навпаки. Туди прийшли росіяни, а батьки разом зі старенькою бабусею потрапили в окупацію. Коли їх обстрілювали, ховалися в погребі.

– Батьків із бабусею врятував місцевий священник — батюшка Борис, якому вдалося організувати “зелений коридор”. Батькам пощастило, вони поїхали у Хмельницький до добрих знайомих, – пригадав Влад.

Троюрідний брат актора загинув від російських авіаатак на Бородянку. Його знайшли під завалами будинку, у ванній, з тривожною валізкою в руках.

 – Фото жінки, яка сидить перед розваленим будинком і чекає на закінчення пошукової операції, тоді облетіло весь світ — це моя тітка, – додав Никитюк.

Фото з особистого архіву Влада Никитюка

Про спільну роботу з коханою

У новому 8-серійному кримінальному екшені Подвійні ставки Влад зіграв разом зі своєю дружиною Анною Гуляєвою. На момент знімання, а це було ще до повномасштабного вторгнення, вони не були розписані. Актор зізнався, що зніматися з коханою – це челендж.

– Нам непросто… Напевно це одна з причин в тім, що я перфекціоніст, іноді дуже прискіпливий, адже все має бути зроблено ідеально. Проте це не заважає нам кохати одне одного і бути в цій професії, – наголосив Никитюк.

Влад Никитюк з дружиною Анною Гуляєвою у фільмі Подвійні ставки

Про те, що надихає в час війни

Як і раніше, ранок акторка починається з новин, проте Влад зізнався, що навчився критично ставитись до інформації та фільтрувати її. Також поділився, як саме бореться з поганим настроєм та апатією.

– Коли мені стає дуже тяжко, я беру телефон і передивляюсь усі фото з початку повномасштабного вторгнення. Розумію, скільки було зроблено, втрачено, знайдено і мене це гріє та допомагає триматись, – розповів Никитюк.

Влад Никитюк з подякою від українських військових

Про волонтерство

Волонтерська діяльність Влада почалась в перші дні повномасштабного вторгнення. Починав з того, що міг зробити: збирав гуманітарку, відвозив необхідне людям, потім відчув, що може більше. Влітку 2022 разом з іншими організував проєкт Українська Галерея Перемоги.

Влад Никитюк з артефактами війни

– Його завдання – перетворювати артефакти війни на мистецтво, збирати донати для благодійної організації та допомагати ЗСУ.  За час існування нашого волонтерського проєкту, який ми ведемо разом з партнерами з Америки, Грузії та Європи, нам вдалося зібрати для Збройних сил України вже понад $600 тис., – пишається командою та результатами Влад Никитюк.

Источник материала
Поделиться сюжетом