20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Друга за значимістю інфекція: в усьому світі віруси гепатиту вбивають 3 500 осіб на день
Друга за значимістю інфекція: в усьому світі віруси гепатиту вбивають 3 500 осіб на день

Друга за значимістю інфекція: в усьому світі віруси гепатиту вбивають 3 500 осіб на день

Як повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), щодня в усьому світі від вірусів гепатиту помирають понад 3500 осіб, і кількість жертв зростає. ВООЗ закликала до швидких дій у боротьбі з другим, після туберкульозу, за величиною інфекційним вбивцею.

Гепатити В і С

Повідомляється, що нові дані, отримані зі 187 країн, засвідчили, що кількість смертей від вірусного гепатиту зросла до 1,3 млн у 2022 році з 1,1 млн у 2019 році.

Ці відомості містяться у звіті ВООЗ, опублікованого цього тижня до Всесвітнього саміту з боротьби з гепатитом у Португалії.

Зараз дивляться

У доповіді йдеться, що у світі щодня відбувається 3 500 смертей від інфекцій гепатиту: 83% від гепатиту В, 17% від гепатиту С.

Статистика лікування

У доповіді йдеться про те, що існують ефективні та дешеві непатентовані препарати, які можуть лікувати ці віруси.

Однак до кінця 2022 року тільки 3% хворих на хронічний гепатит B отримували противірусне лікування. Від гепатиту С лікувалися тільки 20% або 12,5 млн осіб.

– Ці результати значно нижчі за глобальні цілі щодо лікування 80% усіх людей, які живуть із хронічними гепатитами B і C, до 2030 року, – заявила керівниця глобальних програм ВООЗ із ВІЛ, гепатиту та інфекцій, що передаються статевим шляхом Мег Доерті.

Статистика за країнами

Згідно зі звітом, на частку Африки припадає 63% нових випадків зараження гепатитом B, проте менше ніж одного з п’яти дітей на континенті вакцинують під час народження.

Дві третини всіх випадків гепатиту припадає на Бангладеш, Китай, Ефіопію, Індію, Індонезію, Нігерію, Пакистан, Філіппіни, Росію і В’єтнам.

У заяві ВООЗ наголошується, що загальний доступ до профілактики, діагностики та лікування в цих 10 країнах до 2025 року має важливе значення для повернення глобальних заходів реагування в потрібне русло.

Теги по теме
Смерть Статистика ВОЗ
Источник материала
Поделиться сюжетом