20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На місці укусу павука почалося запалення: у Львові лікують 54-річну жінку від важкої інфекції
На місці укусу павука почалося запалення: у Львові лікують 54-річну жінку від важкої інфекції

На місці укусу павука почалося запалення: у Львові лікують 54-річну жінку від важкої інфекції

Фахівці Львівської обласної інфекційної лікарні лікують 54-річну жінку, у якої укус невідомого павука спровокував важку бактеріальну інфекцію. Медики не виключають хірургічного втручання.

Намагалася лікуватися сама

Як з’ясувалося, минулого тижня львів’янка звернулася до медиків, після того як удома її вкусив павук. Місце укусу на лівій руці почервоніло, розбухло, до нього приєдналася бактеріальна інфекція.

Як повідомив заступник директора з медичної частини інфекційної лікарні Андрій Орфін, на місці укусу є два місця проколу, а павуки, як відомо, мають два жала. Пацієнтка понад тиждень намагалася лікуватися самотужки, але ставало тільки гірше.

Зараз дивляться

Вторинна інфекція

– На лівій руці вище ліктя утворився великий набряк, що перекинувся на передпліччя. На УЗД видно зміни в м’яких тканинах, характерні для вторинного бактеріального інфікування, – пояснив лікар.

За словами медика, пацієнтці призначили протиалергічну терапію, нестероїдні протизапальні препарати та антибіотики. І направили на консультацію до хірурга.

Якщо ліки не допоможуть

Після консультації хірурга жінці продовжили медикаментозне лікування. Якщо через деякий час не буде позитивних змін, доведеться проводити хірургічне втручання.

За словами Андрія Орфіна, цього року це перший випадок укусу павука. У вересні минулого року був схожий випадок. Жінка бачила, як павук вкусив її в ногу і зник. На місці укусу виник некроз (омертвіння) м’яких тканин, які хірургам довелося вирізати.

Як захиститися

За словами експертів, із настанням тепла різко активізувалися різного роду комахи: кліщі, павуки тощо. Лікарі радять всіляко захищатися від них: виїжджаючи на природу, одягати штани і шкарпетки, сорочки з довгими рукавами, користуватися репелентами, після повернення додому оглянути членів сім’ї, домашніх улюбленців тощо.

Але якщо комахи покусали і на місці укусу виник великий набряк, одразу звернутися по допомогу до медиків, щоб уникнути приєднання бактеріальної інфекції.

Теги по теме
Львов
Источник материала
Поделиться сюжетом