На Рівненщину прибув третій евакуаційний потяг із Донеччини
На Рівненщину прибув третій евакуаційний потяг із Донеччини

На Рівненщину прибув третій евакуаційний потяг із Донеччини

На Рівненщині зустріли черговий евакуаційний потяг із Донеччини - ним прибула 31 людина, зокрема 7 дітей.

Про це написав начальник Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Черговий евакуаційний потяг сьогодні прибув на Рівненщину. З Донеччини до нас в область евакуювалася 31 людина, зокрема 7 дітей», - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, під час зустрічі на вокзалі евакуйовані отримали передбачені виплати, першу медичну та психологічну допомогу.

Усіх людей поселять у громадах Дубенського району.

Коваль нагадав, що це третій евакуаційний потяг на Рівненщину. До цього область уже прийняла 96 людей, які оселилися в Рівненському та Дубенському районах.

Підкреслюється, що в області готові й надалі приймати співвітчизників, які постраждали внаслідок війни.

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області з 23 березня розпочалася евакуація місцевого населення у Рівненську та Волинську області.

На Рівненщині готуються зустріти третій евакуаційний потяг із Донеччини, серед тих, хто прибули першими двома потягами, третина - діти.

На Рівненщині є понад 700 місць для внутрішньо переміщених осіб, майже в кожній громаді можна розмістити по 10-15 людей у місцях компактного поселення.

У Рівному у грудні 2023 року відкрили «Простір інтеграції», де допомагають внутрішньо переміщеним особам та загалом людям, які постраждали від агресії Росії проти України. Область прийняла у себе понад 88 тис. внутрішньо переміщених осіб, з яких 50 тис. залишаються в регіоні на невизначений термін.

Источник материала
Поделиться сюжетом