19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Битва за Часів Яр: ЗС РФ застосовують тактику "подвійного удару", — BILD
Битва за Часів Яр: ЗС РФ застосовують тактику "подвійного удару", — BILD

Битва за Часів Яр: ЗС РФ застосовують тактику "подвійного удару", — BILD

За словами військового аналітика Юліана Рєпке, росіяни одночасно обходять позиції з флангів і завдають фронтального удару. Раніше подібну тактику застосовували під час захоплення Бахмута та Авдіївки.

Російські війська використовують тактику "подвійного удару" в наступі на Часовий Яр, що в Бахмутському районі Донецької області. Про це 9 квітня повідомляє військовий аналітик німецького видання Bild Юліан Рьопке.

Експерт провів аналіз відкритих даних про маневри російських збройних сил у цьому районі за останні 10 днів. Аналітик зазначає, що подібну тактику "подвійного удару" (double push) російські війська застосовували і раніше під час захоплення інших українських міст, включно з Бахмутом і Авдіївкою Донецької області.

Тактика подвійного удару передбачає одночасний обхід позицій із флангів і прямий фронтальний удар.

"У битві за Часів Яр російські війська вторгнення намагаються реалізувати свою успішну (Авдіївка, Бахмут, Новомихайлівка тощо) тактику "подвійного удару": кліщі з півночі та півдня плюс прямий штурм міста зі сходу", — зазначає Рьопке.

Ситуація в районі Часова Яру

Згідно з ранковим зведенням Генерального штабу Збройних сил України від 9 квітня, на Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 14 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Спірне, Кліщіївка, Андріївка, Ступочки Донецької області. А про сутички в районі Часова Яру не повідомлялося.

ЗС РФ просуваються на Донбасі — ISW

Згідно зі звітом американського Інституту вивчення війни (ISW) від 8 квітня, ЗС РФ просунулися за кількома напрямками на Донбасі. За даними ISW, окупаційні війська просуваються в напрямку Кремінної, розташованої в Луганській області, а також на північний захід і південний захід від Бахмута і Донецька, що в Донецькій області.

Нагадаємо, 8 квітня аналітик німецького медіа BILD Юліан Рєпке повідомив, що ЗС РФ просунулися майже на 3 км на захід від села Тоненьке в бік Уманського. На північ від Первомайського вони пройшли приблизно 2 км у напрямку села Нетайлове.

Теги по теме
Донбасс
Источник материала
Поделиться сюжетом