Вбивство підлітка на київському фунікулері: підозрюваний розповів, чи визнає провину
Вбивство підлітка на київському фунікулері: підозрюваний розповів, чи визнає провину

Вбивство підлітка на київському фунікулері: підозрюваний розповів, чи визнає провину

Чоловікові вже найближчим часом оберуть запобіжний захід

Підозрюваний у умисному вбивстві 16-річного підлітка на станції київського фунікулера перебуває під вартою у слідчому ізоляторі. Зловмисника було оперативно затримано, але свою провину він так і не визнав.

За результатами експертизи стало відомо, що у момент нападу на школяра чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомили у прес-службі ДБР.

Так, зловмиснику оголошено підозру у скоєнні навмисного вбивства. Він перебуває в СІЗО і сьогодні йому буде обрано запобіжний захід. Наголошується, що слідчі клопотають про утримання під вартою без права внесення застави. Відомо, що засідання відбуватиметься у закритому режимі.

У ГБР також наголосили, що обвинувачений не визнає своєї провини — він послався на 63 статтю Конституції України, згідно з якою особа не несе відповідальності за відмову давати свідчення чи пояснення щодо себе.

Нагадаємо, увечері в неділю, 7 квітня, на Михайлівській площі під час підйому у вагоні київського фунікулера між 30-річним чоловіком та 16-річним підлітком спалахнув слівний конфлікт. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння і поводився агресивно. Він почав чіплятися до підлітків із питаннями про те, чи готові вони захищати Батьківщину.

Після виходу з вагона фунікулера на верхній станції, чоловік накинувся на підлітка і штовхнув його на сходах. При цьому зловмисник сам втратив рівновагу та впав на хлопця, внаслідок чого останній під час падіння розбив головою скло вікна та отримав глибокі порізи шиї. У хлопця виявилася пошкоджена сонна артерія і почалася сильна кровотеча.

Після травми Максим закінчився кров’ю і помер до приїзду швидкої медичної допомоги.

Підліток закінчився кров’ю

Як виявилося, напав на підлітка 30-річного чоловіка, який працював майстром-сержантом Управління державної охорони України. Він перебував у стані алкогольного сп’яніння та був оперативно затриманий.

Наразі проводиться комплекс оперативно-слідчих дій. Затриманому готуються оголосити підозру у скоєнні навмисного вбивства. Чоловіку може загрожувати від 7 до 15 років ув’язнення.

Підозрюваний перебуває у СІЗО

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Києві в ліфті живцем згоріла людина. Мешканці будинку говорять про те, що відчули запах диму та почули крики людини, проте не могли зрозуміти, звідки саме вони долинають.

Теги по теме
Киев Убийство ГБР
Источник материала
Поделиться сюжетом