19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський: Мета Росії – витиснути людей із Харкова і області
Зеленський: Мета Росії – витиснути людей із Харкова і області

Зеленський: Мета Росії – витиснути людей із Харкова і області

Метою Росії у бомбардуванні Харкова та області є витиснути людей з цих територій, але Україна має рішення щодо посилення ППО.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, перебуваючи з візитом у Харкові та Харківській області.

Візит Зеленського у Харків 9 квітня

За його словами, для міста і області накопичилось “багато питань”.

Зараз дивляться

Президент розповів, що протягом доби був на будівництві фортифікацій, а посилення цього напрямку назвав “дуже важливим”.

– Російські терористи повинні бачити, що Харківщина зміцнюється. Провів нараду з усіма, хто відповідає за захист області та відновлення нормального життя після російських ударів, – заявив він.

Володимир Зеленський подякував усім, хто працює над відновлення електрики у Харкові та збільшенням захисту від російських ударів.

– Доповідали щодо фізичного захисту енергооб’єктів, відновлення мереж. Зараз створюються всі необхідні умови, щоб зменшити дефіцит електрики. Харків має отримати легші графіки. Окремо урядовці працюють над допомогою місту та області, щоб подолати наявні енерговиклики. Є правильні пропозиції, ми забезпечимо фінансування. Всі деталі урядовці оприлюднять, – сказав президент.

Глава держави також заявив, що мав зустріч із підприємцями Харківщини. Він подякував усім, хто зараз у місті та зберігає робочі місця для людей, чим підтримує нормальне життя.

– Мета Росії абсолютно очевидна – вони хочуть зробити все, щоб витиснути людей із Харкова, з області. Все, чого торкається Путін, перетворюється на руїни. Ми повинні зробити все можливе й неможливе, щоб якнайбільше наших міст і громад були від нього захищені, – сказав він.

Президент також розповів, що у Харкові відзначив представників Збройних Сил України, Нацгвардії, поліції, ДСНС, які допомагають рятувати життя, захищають Україну. Український лідер вручив їм державні нагороди.

– Але насправді все місто, уся Харківщина заслуговує на нашу вдячність, на нашу повагу – як і кожна українська громада, кожна наша людина, яка не підкорюється ворогу та робить усе, щоб зберегти життя, – сказав він.

Володимир Зеленський наголосив, що усі партнери України у світі мають знати, що “довіру до них та майбутнє демократичного, вільного світу можна здобути саме зараз і саме в таких містах, як наш Харків, як Запоріжжя, як Херсон, як багато міст Сумщини, Донеччини, як Миколаїв, як міста Чернігівщини, Дніпровщини”. За словами президента, усюди в цих регіонах потрібно посилити протиповітряну оборону, що потребує політичної волі світу – рішень, “щоб жити, щоб перемогти російський терор”.

Окремо глава держави наголосив, що є й рішення України для посилення ППО у Харкові.

Теги по теме
Владимир Зеленский Харьков Офис Президента Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом