"Використовується максимально все": Братчук розповів про методи РФ щодо захисту Кримського мосту
"Використовується максимально все": Братчук розповів про методи РФ щодо захисту Кримського мосту

"Використовується максимально все": Братчук розповів про методи РФ щодо захисту Кримського мосту

За словами представника Одеської ОВА, противник стягнув до незаконної споруди системи ППО та патрульні катери, які мають захистити її від обстрілів. Утім, це їм не допоможе, вважає Сергій Братчук.

Після двох вибухів на Кримському мосту противник зайнявся обороною незаконної споруди. Росіяни використовують по максимуму всі засоби, які у них є. Про це заявив представник Одеської обласної військової адміністрації та речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в ефірі телеканалу Freedom.

За його словами, окупанти намагаються значно посилити Кримський міст на окупованому півострові системами ППО. Це нещодавно помітили партизани з руху "Атеш", які й заявили, що поруч зі спорудою з'явилися комплекси С-300 і ЗРПК "Панцир-С1".

Також за охорону мосту відповідають патрульні катери. Відповідно, можна зробити висновок, що ЗС РФ залучають якомога більше засобів для того, щоб запобігти атакам. Водночас, з великою ймовірністю можна стверджувати, що це не допоможе Росії.

"У будь-якому разі, впевнений, що це не допоможе окупантам. Але такий процес дійсно відбувається. Сьогодні використовується максимально все, що є. Єдине, що не чув про те, чи використовуються "бойові дельфіни", — заявив Сергій Братчук.

Окремо речник УДА "Південь" висловився про кораблі Чорноморського флоту, які також зазнають атак. Для їхнього захисту противник ухвалив рішення перебазувати їх у порт Новоросійська. Це стосується і ракетоносіїв.

"Це відома інформація звідти, вони вже намагалися атакувати "Калібрами" по нашій території під час одного з масованих обстрілів. Дійсно, сьогодні на охороні Керченського мосту залишаються патрульні катери типу "Грачонок", "Раптор". Це те, що ворог залучає дуже активно до оборони, до захисту цієї незаконної будови", — підсумував Сергій Братчук.

Нагадаємо, 21 березня повідомлялося, що експерт розповів, чому Україна має зосередити удари по Криму. За словами екс-спікера Генштабу Владислава Селезньова, захоплений півострів для росіян є "валізою без ручки", а незаконний міст — "Ахіллесовою п'ятою". Цього року противник має остаточно усвідомити, що він на чужій території.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины оборона
Источник материала
Поделиться сюжетом