РФ прагне залучити до армії 400 тисяч контрактників – британська розвідка
РФ прагне залучити до армії 400 тисяч контрактників – британська розвідка

РФ прагне залучити до армії 400 тисяч контрактників – британська розвідка

Така кількість необхідна для підтримки військ Росії в Україні, які зазнають величезних втрат.


У поточному році влада Росії хоче залучити до свого війська близько 400 тисяч військовослужбовців за контрактом, щоб компенсувати значні втрати у війні проти України. Про це пресслужба Міністерства оборони Великої Британії у соцмережі X в середу, 10 квітня.

 

Влада РФ продовжує призов нових військових щовесни та восени. Черговий весняний призов цьогоріч розпочався 1 квітня. У Росії планують призвати на службу близько 150 тисяч військовослужбовців віком 18-30 років.

Згідно з даними розвідки, ці призовники служитимуть 12 місяців у всіх родах Збройних сил РФ, але наразі вони не залучені до бойових дій в Україні. Військовослужбовці строкової служби залучаються до військових гарнізонів по всій території РФ. Водночас деякі строковики, ймовірно, служать у прилеглих до українського кордону підрозділах.

 

Російські війська в Україні укомплектовані військовослужбовцями-контрактниками та деякими резервістами, мобілізованими наприкінці 2022 року.

 

На військовослужбовців строкової служби зазвичай чиниться тиск, щоб вони вступили на службу за контрактом і потім проходили службу в Україні. Ймовірно, російська влада не хоче ризикувати бойовими втратами серед солдатів строкової служби, що, швидше за все, буде непопулярним кроком. Втрати серед бійців-контрактників більш прийнятні для суспільства, зазначили в британській розвідці.

 

“Цьогоріч РФ прагне набрати близько 400 000 військовослужбовців за контрактом для того, щоб підтримати свої війська в Україні, які зазнали величезних втрат, а також, щоб підтримати раніше оголошені плани збільшити чисельність збройних сил до 1,32 мільйона цього року та 1,5 мільйона пізніше”, – заявили в Міноборони Британії.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Росія готує додаткову мобілізацію 300 тисяч військовослужбовців. Україна відповість мобілізацією власних сил, але “пів мільйона не потрібно”.





Теги по теме
Россия
Источник материала
loader
loader