Тайвань стрімко збільшує експорт через штучний інтелект
Тайвань стрімко збільшує експорт через штучний інтелект

Тайвань стрімко збільшує експорт через штучний інтелект

Зростання світового попиту на сервери штучного інтелекту викликало значне збільшення тайваньского експорту, велика частина якого складається із комп’ютерного обладнання.

Тайвань у березні наростив свій загальний експортна 18,9%, що є найшвидшим темпом зростання за останні два роки. Про це у середу, 10 квітня повідомило агентство .

Зазначається, що причиною такого стрімкого росту експорту є постачання комп’ютерного обладнання, що лежить в основі глобального буму штучного інтелекту. Його поставки зросли на понад 400%.

Експорт комп’ютерів і супутнього обладнання, включаючи сервери, жорсткі диски і клавіатури, в березні підскочив на 464,7% до $8,7 млрд в порівнянні з тим же місяцем минулого року, йдеться в заяві Міністерства фінансів Тайваню, опублікованій в середу.

Цей сплеск сприяв збільшенню загального обсягу закордонних поставок Тайваню до 41,8 мільярда доларів США, що на 18,9% більше, ніж у минулому році, і є найшвидшим темпом зростання з березня 2022 року. Економісти прогнозували зростання на 7,5%.

“Темпи зростання не завжди можуть бути несподіваними, як у березні, але ми вважаємо, що експортний попит Тайваню і надалі отримуватиме значний поштовх завдяки інвестиціям у галузі штучного інтелекту та постійному зміцненню економіки США”, – зазначає економіст ANZ Banking Group Бансі Мадхавані.

Раніше повідомлялося, що тайванська компанія TSMC планує збудувати третій завод в американському штаті Аризона.

Тайвань планує створити альтернативу Starlink



Теги по теме
экспорт
Источник материала
Поделиться сюжетом