12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна та Португалія розпочнуть переговори щодо безпекової угоди
Україна та Португалія розпочнуть переговори щодо безпекової угоди

Україна та Португалія розпочнуть переговори щодо безпекової угоди

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква провів розмову з дипломатичним радником премʼєр-міністра Португалії Жоржем Монтейру в режимі відеозвʼязку.

Ігор Жовква привітав колегу з призначенням на посаду та подякував за незмінне підтримання Португалією боротьби нашої країни з російською агресією, повідомили в ОП.

"Цінуємо практичну участь Португалії в танковій, авіаційній коаліціях та коаліції морських спроможностей. Важливо, щоб обсяги й темпи військової підтримки продовжили збільшуватися", – наголосив Ігор Жовква.

Під час розмови заступник керівника Офісу глави держави поінформував Жоржа Монтейру про ситуацію на фронті й нагальні військові потреби України.

Співрозмовники домовилися розпочати переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди на виконання Спільної декларації "Групи семи" про підтримку України в найближчому майбутньому.

Окрему увагу приділили підтриманню Португалією Української формули миру, а також європейських і євроатлантичних прагнень нашої держави. Жорж Монтейру відзначив прогрес України в здійсненні реформ, необхідних для її майбутнього членства в ЄС і HATO.

Сторони скоординували графік подальших контактів на найвищому рівні.

Источник материала
Поделиться сюжетом