Валентина Хамайко розповіла про проходження тактичної підготовки і чи відновила військовий квиток
Валентина Хамайко розповіла про проходження тактичної підготовки і чи відновила військовий квиток

Валентина Хамайко розповіла про проходження тактичної підготовки і чи відновила військовий квиток

Телеведуча Валентина Хамайко, яка має медичну освіту, зізналася, що після початку повномасштабної війни РФ в Україні пройшла курс тактичної підготовки. За словами Хамайко, зараз важливо бути підготовленим до будь-яких подій. Вона також намагалася відновити свій військовий білет, але цей процес затягнувся.

- Я не живу ілюзіями, що війна закінчиться сьогодні чи завтра. Я в останній важкій розмові з чоловіком сказала йому: в мене немає ілюзій, що війна не зачепить і Соломію, і Михайла. Вони дорослішають. ВВідновити військовий квиток складно, тому що у нас це була військова кафедра. Коли я пішла відновлювати, мені сказали, що зараз не до мене. Все це, звичайно, затягнулося. Але я пройшла дві тактичні підготовки для себе – у 2014 і у 2023 році. Мамою чотирьох малолітніх дітей я теж буду не все життя. Я роблю своє, підтримую рівень знань. Єдине, чого зараз не роблю, то це не ходжу регулярно в тир стріляти. Бо фізично бракує на це часу, – поділилася Валентина в інтерв'ю Коротко про.

Хамайко додала, що її також здивували нові методи навчання, зокрема надання першої допомоги, де використовуючи гігієнічні прокладки та тампони.

– Навіть для мене, людини з медичною освітою, деякі моменти були відкриттям. Наприклад, жіночою прокладкою ідеально фіксується травма легень. А жіночими тампонами тампонуються рани. Я б навіть подумати не могла, - зізналася

Хамайко 41 рік. У 2004 році вона закінчила Київський Медичний університет, але за спеціальністю майже не працювала. Хамайко була ведучою каналів М1 та М2, займалася модельним бізнесом та знімалась у серіалах. З 2016 по 2023 рік Валентина працювала обличчям проєкту "Сніданок. Вихідний" на 1+1, а зараз веде "Сніданок з 1+1" та "Хоробрі серця" на телеканалі "1+1 Україна".

Источник материала
Поделиться сюжетом