Заблокованими залишаються три напрямки: ситуація на кордоні з Польщею 10 квітня
Заблокованими залишаються три напрямки: ситуація на кордоні з Польщею 10 квітня

Заблокованими залишаються три напрямки: ситуація на кордоні з Польщею 10 квітня

На українсько-польському кордоні на ранок 10 квітня заблокованими залишаються три напрямки – Ягодин, Рава-Руська та Угринів.

Про це речник Держприкордонслужби Андрій Демченко під час брифінгу в Media Center Ukraine.

Блокада кордону польськими фермерами

– Суттєвих змін не відбулося. Як і раніше, заблокованими залишаються три напрямки, де польські фермери обмежують або практично відмовляють у можливості перетину кордону саме вантажному транспорту. Рух для інших категорій транспорту вони не блокують, – наголосив він.

За його словами, ситуація на цих трьох КПП досить складна, оскільки протестувальники досить потужно обмежують можливість перетину кордону саме у бік Польщі.

Зараз дивляться

– Тривалий час, наприклад, по КПП Ягодин та Рава-Руська були взагалі нульові показники з України у бік Польщі. А в подальшому настрої фермерів змінювалися, обіцяли пропускати певну кількість вантажівок, які слідують порожніми з України, десь пропускають, десь знову не пропускають, – пояснив Демченко.

Він повідомив, що за минулу добу по Ягодину нульові показники, по Рава-Руській – сім вантажівок змогли перетнути кордон, по Угриніву – 11, і це саме у бік Польщі.

– У бік України по цим трьом напрямкам ситуація трохи краща, але далека від ідеальної. Щодо Угриніва – тут проїхало 23 вантажівки, найскладніше на КПП Ягодин – за добу кордон перетнуло 70 машин, але, нагадаю, що пропускні спроможності цих двох ПП дуже різні, – зауважив прикордонник.

За даними ДПСУ, на ранок 10 квітня черга сукупно на цих трьох напрямках у бік України сягала 450 вантажівок, 230 з яких очікували на можливість перетину кордону в напрямку КПП Ягодин.

Демченко також нагадав про ще три напрямки, які були раніше розблоковані, де також спостерігають черги, оскільки і водії, і перевізники шукають альтернативні шляхи перетину кордону.

Відповідно на КПП Краківець, за його словами, вранці черга сягала 800 вантажівок, на КПП Шегині – близько 600.

Фото: Медіацентр Україна

Теги по теме
Госпогранслужба
Источник материала
Поделиться сюжетом