Викинув двадцять урн з прахом: у Києві оголосили підозру працівнику ритуальної служби
Викинув двадцять урн з прахом: у Києві оголосили підозру працівнику ритуальної служби

Викинув двадцять урн з прахом: у Києві оголосили підозру працівнику ритуальної служби

У Києві оголосили підозру співробітнику приватної ритуальної служби, який викинув 20 урн із прахом на пустир.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури

У березні на пустирі на вулиці Сирецькій були знайдені урни з прахом. Слідство встановило, що до однієї із приватних ритуальних служб Києва звертались родичі померлих для організації кремації та надання суміжних ритуальних послуг.

Після проведення кремації прах покійного поміщався в урну крематорію, а потім його пересипали в урну замовника. Урни, надані родичами померлих, були меншими від урн крематорію, тобто увесь прах до них не поміщався.

Ритуальна служба мала утилізувати урни із залишками праху. Натомість її співробітник просто викинув їх на пустирі на вулиці Сирецькій. На вулиці були знайдені 36 урн з прізвищами, у 20 з яких був прах.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Подільського управління поліції.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури Києва повідомлено про підозру 26-річному співробітнику приватної ритуальної служби у нарузі над урною з прахом померлого, вчиненій повторно (ч.ч. 1, 3 ст. 297 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавленням волі від чотирьох до семи років.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві повідомили про підозру трьом особам, які створили псевдоблагодійний фонд і привласнили кошти, які збирали начебто на потреби постраждалих від війни дітей. 

Фото: Getty Images

Теги по теме
Киев Смерть Прокуратура
Источник материала
loader
loader