Велике диво, що не була там, – мешканці Липців на Харківщині про трагічні прильоти по магазинах
Велике диво, що не була там, – мешканці Липців на Харківщині про трагічні прильоти по магазинах

Велике диво, що не була там, – мешканці Липців на Харківщині про трагічні прильоти по магазинах

Внаслідок обстрілу загинули дві продавчині, 42 та 59 років, а також 14-річна дівчина. Кореспондентка з Харкова Анна Черненко розповіла 24 Каналу, що також є поранені.

Зокрема, був поранений 16-річний хлопець. За даними Харківської ОВА, станом на сьогодні він перебуває у дуже важкому стані. Лікарі роблять все можливе, щоб врятувати підлітка.

Удари по Харківщині

У Липцях було кілька великих пожеж. Речник Головного управління ДСНС України у Харківській області Євген Василенко повідомив, що площа пожежі склала 500 квадратних метрів.

Мешканка Липців Світлана на момент атаки перебувала у в іншому населеному пункті. Довгий час вона працювала у сусідньому магазинчику, тому вона добре знала загиблих продавчинь. Анна Черненко зазначила, що для жінки велике диво, що вона не була там.

Ми були у Слобожанському, збирались їхати звідти. Буквально 10 хвилин до прильоту пішла викопати смородину. Це нас врятувало з чоловіком. Ми чули ці прильоти. Якби не пішла копати смородину, нас би, напевно, не було,
– сказала Світлана.

Також 10 квітня ворог ударив по Малій Данилівці Харківського району. Там серйозні руйнування, була пожежа у гуртожитку навчального закладу.

Крім того, росіяни завдали кількох ударів по Вовчанську. Приблизно опівдні ворог вдарив з БпЛА, скинув вибухівку на цивільний автобус, який проїжджав. Через кілька годин окупанти вдарили по місцевій лікарні з авіації. Від будівлі не залишилося нічого.

Атаки на Харківщину: останні новини

  • Вечері 10 квітня повідомили про вибух у Харківській області. Повітряну тривогу в області оголосили о 18:16. Менше, ніж через 20 хвилин повідомили про пуски керованих авіаційних бомб на Харківщині. О 18:38 повідомили про вибух в області.
  • Вдень 10 квітня Росія вже завдавала удару по Харківській області. Зокрема, під атакою ворога опинився Вовчанськ, де окупанти випустили дві керовані авіабомби. Було поранено двох цивільних 54-річних чоловіків. Один із них – технічний працівник медзакладу, куди й влучили росіяни. Обох постраждалих госпіталізували.
  • Також приблизно о 14 годині відбувся ворожий обстріл Липців та Малої Данилівки Харківського району.
  • Щонайменше 10 вибухів пролунали у Харкові зранку 11 квітня. Під ударом ворога опинилась критична інфраструктура міста. Наразі в Харківській області запровадили графіки аварійних відключень світла.
Теги по теме
Харьковская область Украина – Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом