19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чи зіграє на Євро? Спортивний лікар дав прогноз на відновлення Циганкова
Чи зіграє на Євро? Спортивний лікар дав прогноз на відновлення Циганкова

Чи зіграє на Євро? Спортивний лікар дав прогноз на відновлення Циганкова

Йтиметься, мінімум, про 6-8 тижнів відновлення

Спортивний лікар Дмитро Бабелюк прокоментував нову травму футболіста збірної України та іспанської "Жирони" Віктора Циганкова, через яку 26-річний футболіст пропустить матч проти "Атлетіко" Мадрид. Наприкінці березня гравець разом із національною командою пробився на Євро-2024.

Лікар вважає, що відновлення після нової травми триватиме від 6 до 8 тижнів. Отже, під загрозою виступ Циганкова на Євро-2024, зазначає Бабелюк у своєму Телеграм-каналі.

"На носі ЄВРО нам потрібен Віктор готовим. Зараз дуже важливо якісно заменеджити цю проблему і не форсувати гравця, що може призвести до тривалих проблем, як у випадку з Зінченком", — вважає лікар.

Крім того, Бабелюк зазначив: "Не минуло й місяця після форсованого відновлення Віктора від травми зв’язки коліна, як наслідки не змусили на себе довго чекати. Як я зазначав раніше, не таким небезпечним було саме форсування, як те, що Віктор одразу почав грати по 80-90 хвилин за збірну і клуб Така тактика піддає організм значним навантаженням після тривалої паузи, що значно підвищує ризик отримання будь-якої травми.

Поки невідомо, наскільки серйозною є травма. Є надія, що це лише перевантажений м’яз і там немає структурних порушень, а отже Віктор зможе зіграти вже за кілька днів. Натомість, якщо травма литкового м’яза таки підтвердиться, то йтиметься про мінімум 6-8 тижнів відновлення, а значить виліт до кінця сезону".

Цього сезону Віктор Циганков провів 24 матчі в Ла Лізі. Він відзначився 6 голами та 4 гольовими передачами.

Чемпіонат Європи з футболу пройде з 14 червня по 14 липня у Німеччині. Збірна України на груповому етапі зіграє з командами Румунії, Словаччини та Бельгії.

Теги по теме
футбол
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны