"Справжній патріот України": в Одеській області, рятуючи життя людей, загинув бойовий медик
"Справжній патріот України": в Одеській області, рятуючи життя людей, загинув бойовий медик

"Справжній патріот України": в Одеській області, рятуючи життя людей, загинув бойовий медик

Чоловік загинув під час порятунку людей після ворожого удару по Одеській області. Окупанти били по транспортно-логістичній інфраструктурі.

Загинув надаючи допомогу постраждалим

Голова ГО "Українська служба порятунку" Павло Діба повідомив про смерть члена організації Романа Юхневича, який рятував життя людей після атак російських загарбників.

У результаті ворожого обстрілу Одещини, загинув наш член організації, ветеран війни, справжній патріот України, мужній чоловік: Роман Юхневич,
– йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленнями близьких бойового медика, Роман загинув під час повторного ракетного удару, коли надавав допомогу постраждалим від першого влучання.

Роман Юхневич загинув під час порятунку постраждалих / Фото Павла Диби

"Роман Юхневич загинув вчора надаючи допомогу постраждалим від ракетного обстрілу, підступна друга ракета окупантів обірвала його життя... Світла та щира Людина, мені тебе буде не вистачати", – пригадують про Романа.

Що відомо про цинічний ворожий удар по Одеській області: головне

  • Орієнтовно о 18:17 моніторингові канали повідомили про ракету, яка рухалася у напрямку Одеси. Майже відразу у місті пролунав потужний вибух. Однак, на жаль, вже незабаром у місцевих пабліках повідомили про повторний вибух.
  • Повідомлялося також, що, ймовірно, пуски ракет були з району села Войкове, Первомайського району, що на території тимчасово окупованого Криму. Спершу перший заступник голови Одеської ОВА Олександр Харлов розповів про двох постраждалих.
  • Згодом стало відомо, що внаслідок вечірньої ракетної атаки росіян по Одеському району загинуло четверо людей, в тому числі одна дитина – 10-річна дівчинка, ще семеро людей зазнали поранень, один чоловік у важкому стані, йому ампутовано нижні кінцівки.
  • Згодом у лікарні, на жаль, помер чоловік, який був госпіталізований до лікарні з важким пораненням. Таким чином кількість загиблих збільшилася до 5 людей. Внаслідок обстрілу також пошкоджено АЗС та вантажівки, які були припарковані поруч.
  • Окрім АЗС, на місці обстрілу побиті крамниці, складські приміщення, адміністративні будівлі й приватні будинки.
  • За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури правоохоронці почали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.
Теги по теме
Одесская область
Источник материала
Поделиться сюжетом